17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialSupercampioana nu vrea achiziţii noi

Supercampioana nu vrea achiziţii noi

Revelaţia sezonului fotbalistic românesc trecut, Oţelul Galaţi, a reuşit să cucerească al doilea trofeu din istorie, Supercupa României, dar conducerea nu se gândeşte la jucători noi.

În faţa unor tribune arhipline, disputa pentru Supercupa României de la Piatra Neamţ dintre Oţelul Galaţi, campioana Ligii I, prima din istorie din Moldova, şi Steaua Bucureşti, câştigătoarea Cupei României, a fost dominată de formaţia de pe malul Dunării care, la final, s-a impus cu 1-0. După ce fiecare echipă  a pierdut câte un om important în primele minute ale întâlnirii (Oţelul pe Giurgiu, iar Steaua pe Tănase), şi după o primă ocazie de gol ratată de stelişti prin Galamaz, care a reluat slab de lângă poartă în braţele goalkeeper-ului Grahovac (‘6), moldovenii au înscris (’11), prin Sălăgeanu.

Golul a fost anulat pe motiv de ofsaid la Paraschiv, dar trei minute mai târziu Oţelul a reuşit să deschidă scorul (’14) prin Laurenţiu Buş , care a marcat un gol superb, la capătul unei acţiuni personale.  1-0. Oţelul, care a controlat bine jocul, a avut o şansă uriaşă de a se desprinde în minutul 33, dar Ibeh, rămas singur, în careu, a tras în bară (33).  În repriza secundă, mai echilibrată decât prima, nici o formaţie nu a reuşit să mai înscrie, oţelari adjudecându-şi întâlnirea cu 1-0. Dorinel Munteanu, antrenorul moldovenilor, s-a declarat mulţumit de prestaţia jucătorilor săi.

„Sunt foarte bucuros că am luat Supercupa, dar un ochi râde şi unul plânge din cauza accidentărilor. Bucuria este însă atât de mare încât cuvintele sunt de prisos”, a spus Dorinel Munteanu. „Am făcut un joc bun, cu multă dăruire şi nu cred că mai poate spune cineva ceva rău despre noi. Au fost două reprize total diferite, prima dominată de noi, în care am fi putut să mai înscriem alte goluri şi o a doua mai echilibrată. Sper să nu ne oprim aici. Am un lot omogen valoric şi cred că acest lucru l-a demonstrat Viglianti, care a intrat pe parcurs şi a făcut un meci foarte bun”, a declarat Munteanu după meci.

Directorul general al Oţelului Galaţi, Marius Stan, a fost fericit atât pentru faptul că echipa sa a cucerit trofeul, cât şi pentru că le-a dat peste nas celor care au afirmat că Oţelul a fost o campioană frauduloasă.„Am prins gustul la trofee şi vom face tot posibil să le înmulţim”, a spus Marius Stan. „Am meritat victoria, nu poate fi contestată. Cu puţină atenţie puteam avea un avantaj mai mare, să nu avem emoţii până la final. Eu mă bucur de victorie şi atâta tot. Cred că nimeni nu mai poate spune că Oţelul a fost campioană frauduloasă, ar fi bine să-şi ceară scuze măcar acum. Important este că am luat această cupă. Vom avea trei competiţii, nimeni nu ştie cum va fi, dar sperăm să fie cât mai apropiată ca anul trecut”. Despre eventuale investiţii suplimentare, şeful de la Galaţi a fost direct. „Noi n-am făcut investiţii şi nu avem de gând să mai facem. Dacă jucătorii sunt mai buni şi au făcut treabă bună până acum, nu avem  de ce să-i înlocuim cu alţii”, a precizat Marius Stan.

Se anunţă noi schimbări la Steaua

În tabăra roş-albastră, firesc, atmosfera a fost tristă. „Sunt dezamăgit. Credeam altceva şi nu e ce credeam”, a spus fi­nan­ţa­torul Gigi Becali. „Aveam î­n­cre­dere. Nu mă interesa Supercupa, dar am văzut ce probleme avem. Atunci când e un singur meci, dacă ai valoare, câştigi. Dacă nu, înseamnă că nu ai valoare. Nu poţi juca fotbal fără mijlocaşi centrali. Nu poţi construi cu Bicfalvi şi Brandan. Brandan şi Rusescu au fost singurii care au mai jucat ceva. Fundaşii cen­t­ra­li şi-au făcut treaba, stânga, dreapta au fost morţi, Tatu a încercat. Ne trebuie doi mijlocaşi centrali şi un atacant. Brandan trebuie să rămână pe stânga, deoarece acolo nu avem fundaş. Ce făcea Costea dacă juca în seara asta? Se bătea de unul singur aşa cum a făcut Rusescu. Atitudine a fost, toţi s-au dăruit, dar atât au putut. Nu există ştiinţă, valoare şi calitate”, a mai spus Becali.

La fel de supărat s-a declarat şi antrenorul steliştilor Roni Levi. „Sunt dezamăgit că am început acest sezon cu o înfrângere. După gol, am alergat după egalare, însă nu am găsit soluţia pentru a desface apărarea adver­să. E clar că ne mai trebuie trei-patru jucători în acest moment. Nu avem destui atacanţi. Cred că toată lumea înţelege că mai avem nevoie pe anumite posturi. Trebuie să aducem cât mai repede câte ceva”, a declarat Roni Levi.

Şeful FRF a pus la zid combatantele din Supercupă

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a fost de acord că Oţelul Galaţi a meritat victoria în meciul din Supercupa României, subliniind că steliştii l-au dezamăgit, dar, per total, jocul celor două echipe l-a nemulţumit. „A fost un meci modest, cu multe întreruperi”, a spus „Naşul” Sandu. „Oţelul a meritat victoria, a avut o primă repriză bună, dar Steaua m-a dezamăgit, pentru că nu a arătat mare lucru. Cred că s-au jucat doar vreo 22 de minute, româneşte. Jocul m-a nemulţumit. Gesticulăm mult şi jucăm foarte puţin”, a declarat Sandu.

Cele mai citite

Tinerii din Generația Z se demotivează rapid la locul de muncă dacă nu primesc atenția necesară, avertizează experții HR

Tinerii angajați din prezent își doresc să avanseze rapid și să fie implicați activ la locul de muncă, însă se demotivează ușor dacă angajatorii...

Răzvan Lucescu l-a transferat pe Lovren la PAOK!

Echipa românului Răzvan Lucescu, PAOK Salonic a reușit un transfer de marcă prin aducerea lui Dejan Lovren, câștigător al Ligii Campionilor și finalist al...

George Pușcaș a dat cărțile pe față în urma scandalului de națională! „Vreau să clarific totul!”

În ultimele zile, au circulat speculații despre o posibilă plecare a lui George Pușcaș din cadrul echipei naționale a României. Atacantul a ieșit în...
Ultima oră
Pe aceeași temă