19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialSuceava: 600 de arbori, tăiaţi ilegal. Ce se întâmplă cu pădurarul

Suceava: 600 de arbori, tăiaţi ilegal. Ce se întâmplă cu pădurarul

Un pădurar din judeţul Suceava a fost trimis în judecată pentru neglijenţă în serviciu, după ce din zona lui de responsabilitate au fost tăiaţi ilegal aproape 600 de arbori.

Pădurarul lucra la Ocolul Silvic Cârlibaba şi era suspectat că ar consuma alcool la serviciu şi că ar lipsi nemotivat de la muncă, informează Mediafax.

Potrivit Parchetului Tribunalului Suceava, pădurarul Ovidiu Popescu, titular al Cantonului Silvic "Măgura Mare", de pe raza Ocolului Silvic Cârlibaba, a fost trimis în judecată pentru neglijenţă de serviciu întrucât nu şi-a îndeplinit atribuţiile prevăzute în fişa postului, astfel încât în anul 2012 de pe raza cantonului au fost tăiaţi ilegal şi furaţi 593 arbori, cu un volum de aproape o mie de metri cubi.

Valoarea pagubei este estimată la 127.707,77 lei.

Cu ocazia cercetărilor, s-a stabilit că pădurarul Ovidiu Popescu consuma zilnic băuturi alcoolice, nu mai mergea în cantonul pe care-l gestiona şi nu se ocupa de prevenirea tăierilor ilegale de arbori, aspecte devenite de notorietate în rândul colegilor săi de serviciu.

Cu toate acestea, pădurarul a întocmit rapoarte de activitate lunare pentru perioada ianuarie – iulie 2012, în care scria că nu sunt probleme deosebite.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă