22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialSuceava:18 copii diagnosticaţi cu meningită în ultima săptămână, numărul total al cazurilor...

Suceava:18 copii diagnosticaţi cu meningită în ultima săptămână, numărul total al cazurilor e de 276

Un număr de 18 copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 16 ani, din judeţul Suceava au fost diagnosticaţi, în ultima săptămână, cu meningită acută virală, numărul total al cazurilor de îmbolnăviri ajungând la 276, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în ultima săptămână, 18 copii, cu vârste cuprinse între 2 şi 16 ani, au fost internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu diagnosticul de meningită acută virală, 13 dintre pacienţi fiind din mediul rural, respectiv Bosanci, Fântânele, Ipoteşti, Adâncata, Udeşti şi Zvoriştea, iar restul din municipiile Suceava- trei cazuri şi oraşele Liteni şi Vicovu de Sus.

Sursa citată precizează că de la declanşarea focarului de meningită acută virală şi până în prezent, în judeţul Suceava s-au înregistrat 276 de cazuri de îmbolnăvire, în spital fiind internaţi în acest moment 29 de pacienţi, toţi având forme uşoare şi medii de îmbolnăvire, cu evoluţie favorabilă sub tratament simptomatic.

Cele mai multe cazuri – 107 provin din municipiul Suceava , iar printre localităţile unde s-au înregistrat mai multe cazuri de îmbolnăviri se numără Udeşti-18 cazuri, Ipoteşti si Zvoriştea cu câte 15 cazuri .

Conform sursei citate, potrivit evoluţiei săptămânale a internărilor, începând cu 31 mai, se observă o tendinţă de scădere a numărului de îmbolnăviri.

DSP Suceava împreună cu Primăria Suceava au derulat, în 3 şi 4 august, o acţiune e dezinfecţie a celor 73 de spaţii de joacă pentru copii din municipiul Suceava.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă