17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialStejarii ataca azi, contra Georgiei, calificarea la Mondiale

Stejarii ataca azi, contra Georgiei, calificarea la Mondiale

Nationala de rugby a Romaniei intalneste azi de la ora 15.00 pe stadionul Ghencea II selectionata Georgiei, in primul meci al grupei B de calificare la Cupa Mondiala din 2007.
Managerul tehnic al nationalei frunzei de stejar, francezul Robert Antonin, a alcatuit o echipa ce imbina tineretea cu experienta, mai ales in linia de treisferturi. „Contez pe un amalgam functional intre experienta batranilor si tineretea jucatorilor proaspat castigatori ai Campionatului European sub 20 de ani”. Astfel a explicat Antonin introducerea in formula de start a fundasului Florin Vlaicu (20 de ani, Steaua Bucuresti), capitanul selectionatei recent castigatoare a CE under 20 si cel mai bun marcator al Diviziei Nationale, a centrului Catalin Dascalu (22 de ani, Steaua Bucuresti), a aripii Catalin Fercu (20 de ani, Contor Zenner Arad) si a mijlocasului la deschidere Ionut Dimofte (22 de ani, Contor Zenner Arad).
Daca in linia de treisferturi apar jucatori tineri, nou-veniti in ultima vreme la nationala, inaintarea noastra se bazeaza pe maturitatea si experienta unor jucatori obisnuiti cu astfel de „razboaie”. Cei doi Balan, Petru (Biarritz) si Bogdan (Montauban), sunt pilierii Romaniei, alaturi de Razvan Mavrodin (Pau). In linia a doua, capitanul Sorin Socol (Agen) face pereche cu Cristi Petre (Brive), in timp ce Alex Manta (Castres), Ovidiu Tonita (Perpignan) si Florin Corodeanu (Grenoble) joaca in linia a treia a echipei Romaniei. Lucian Sarbu (Metro Racing) este mijlocasul nostru la gramada, iar al doilea centru este veteranul Romeo Gontineac (Aurillac).
„Mai mereu au fost derbiuri intre noi si georgieni. Speram ca dupa meciul de sambata sa nu mai fie considerate asa”, e increzator capitanul Sorin Socol, desi gruzinii se anunta un adversar incomod. Desi n-au decat doua victorii din opt dispute cu Romania, dintre care un succes la Bucuresti acum cinci ani, georgienii, fara nici un om convocat din intrecerea interna, au o trupa puternica, cu jucatori ce evolueaza la cluburi puternice din Franta.
Partida va avea si un invitat special, ce va fi pazit mai ceva ca un sef de stat. Trofeul Cupei Mondiale, Webb Ellis Cup va fi expus maine in Ghencea, in cadrul unui program de popularizare a prestigiului rugbyului, derulat de International Rugby Board.
Cel de-al doilea meci al stejarilor in aceasta grupa B de calificare va avea loc sambata viitoare, la Madrid, prima clasata ajungand direct la turneul final al Cupei Mondiale, in timp ce pozitia secunda trimite la baraj cu pozitia similara din grupa A.

Cele mai citite

Persoanele active de 50-64 de ani, cele mai vulnerabile la dificultăți financiare

Conform unei cercetări recente publicate de Institutul Național de Statistică (INS), persoanele active cu vârste între 50 și 64 de ani sunt cele mai...

Ligia Deca a început vizita în zonele sinistrate, cu o școală nouă din județul Galați

Cursurile sunt suspendate luni şi marţi în 25 de unităţi de învăţământ din zonele afectate de inundaţii din judeţul Galaţi Ligia Deca, împreună cu o...

Persoanele active de 50-64 de ani, cele mai vulnerabile la dificultăți financiare

Conform unei cercetări recente publicate de Institutul Național de Statistică (INS), persoanele active cu vârste între 50 și 64 de ani sunt cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă