19.2 C
București
joi, 3 octombrie 2024
AcasăSpecialStatiunile montane din Valea Jiului ocupate la capacitate maxima de Revelion

Statiunile montane din Valea Jiului ocupate la capacitate maxima de Revelion

Cabanele montane din Valea Jiului vor fi ocupate la capacitate maxima de Revelion. Majoritatea locurilor in cabanele omologate au fost ocupate in urma cu doua-trei luni, astfel ca la ora actuala sunt slabe sanse sa mai gasesti un loc liber. Preturile pentru un sejur variaza de la 1,2 milioane de lei vechi, care include doar cazarea, la aproape 17 milioane de lei.
Statiunea Parang este anual luata cu asalt de turisti, care se cazeaza atat la cabanele omologate, cat si la celelalte. Iubitorii de munte vin aici pentru schi, iar cu doua-trei luni inainte cabanele sunt deja arvunite. Preturile sunt pentru fiecare buzunar, iar oferta este foarte diversificata. Astfel, la cabana „Groapa Seaca” tariful este de 1,2 milioane de lei pentru 4 zile si 4 nopti, insa in acest tarif este inclusa doar cazarea.
Proprietarul cabanei, Bujor Bogdan, a spus ca aici vin oameni de munte, care organizeaza drumetii pe traseele montante si isi organizeaza singuri masa festiva de Revelion. Situata la o altitudine de 1.208 metri, cabana are o capacitate de 50 de locuri si toate sunt deja ocupate, atat pentru Craciun, cat si pentru Revelion.
Dar, pe langa revelioanele pe partie, in Parang se pot petrece sarbatorile si de-a dreptul luxos. Astfel, la Cabana Rusu s-a pregatit un sejur de 4 nopti speciale, care costa 16,5 milioane de lei. Oaspetii vor avea in fiecare seara mese festive, pe langa cea de Revelion, fiind pregatite seri italiene si de bal. Reprezentanta cabanei, Carmen Orosz, a afirmat ca au fost facute rezervari telefonice pentru majoritatea locurilor, iar pentru mai mult de jumatate din rezervari s-a achitat avansul.
Cocheta Statiune Straja, aflata in Masivul Retezat, va fi, de asemenea, luata cu asalt de sarbatori. La ora actuala, peste 90 la suta din locurile de cazare sunt ocupate, fiind slabe sansele sa mai gasesti un loc de Revelion.
Un punct de atractie il reprezinta faptul ca, din acest an, in Straja se afla cea mai lunga partie iluminata de schi din Romania. Anul trecut erau trei partii iluminate, dar pentru acest an turistii au parte de o surpriza placuta. Astfel, s-au continuat lucrarile de iluminare pana in Varful Mutu (1.722 metri altitudine), in timp ce partiile Mutu si Constantinescu au fost unite, noul traseu ajungand la 2,7 kilometri.

Cele mai citite

VIP-uri și infractori: Arestul Central, o încrucișare de lumi

Fostul șef al Arestului Central povestește cum se întâlneau în "Beciul Domnesc" elitele cu infractorii Într-un dialog cu scriitorul Eugen Istodor, fostul șef al...

Orașul din România care vinde nămolul provenit din epurarea apei menajere pentru a fi folosit în agricultură

Utilizarea nămolului provenit din epurarea apei menajere în agricultură reprezintă o soluție sustenabilă și inovatoare pentru valorificarea deșeurilor rezultate din tratarea apei, consideră reprezentanții...

Economisește la cumpărăturile online folosind codurile de reducere de pe Couponiada.ro

Într-o lume în care fiecare leu contează, este esențial să găsim modalități eficiente de a economisi fără a sacrifica calitatea vieții noastre. Couponiada.ro este...
Ultima oră
Pe aceeași temă