16 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialStart de gala in baschetul romanesc

Start de gala in baschetul romanesc

– Vicecampioana U-Mobitelco Cluj va intalni, astazi, campioana CSU Ploiesti, in cel mai asteptat start de sezon al ultimilor ani.

Anul competitional 2008-2009 la baschet masculin va debuta astazi, cu primul tur al Cupei Romaniei. Cu siguranta, cel mai asteptat meci din aceasta faza este derby-ul dintre campioana ultimilor cinci ani, CSU Ploiesti si U-Mobitelco Cluj. De altfel, aceasta partida va reprezenta reeditarea finalei campionatului trecut, atunci cand ardelenii au infirmat toate pronosticurile si au dus ultimul act pana la jocul decisiv, cel de-al saptelea.

Fata de sezonul trecut, lotul clujenilor pare ca a slabit dupa plecarile lui Zoran Krstanovic, Milan Medvedj, Brad Buckman sau, mai ales, LeVar Seals, insa acestia au fost inlocuiti de alti sapte jucatori, pe care antrenorul Tab Baldwin, si el la un pas de plecare la un moment dat, se bazeaza destul de mult. Printre noile achizitii ale alb-negrilor se afla si "dusmanul" Levente Szijarto, cel care a pus umarul la castigarea titlului de catre ploiesteni in luna iunie. "Suntem constienti ca multa lume se asteapta la lucruri marete de la noi. Suntem la inceput de drum, cu o noua fata a echipei si nu stiu daca se poate realiza totul peste noapte. Mergem insa optimisti la Ploiesti, nu ne este teama deloc, si speram sa debutam cu dreptul in acest sezon", a declarat presedintele executiv Mircea Cristescu.

 

Clujenii sunt multumiti de perioada de pregatire a acestui sezon, una in care formatia antrenata de Tab Baldwin a suferit o singura infrangere. Din acest punct de vedere, tehnicianul american spune ca echipa sa are sanse reale atat la Cupa Romaniei cat si la campionat, acolo unde clujenii nu au mai obtinut un titlu din 1996. "Avem un inceput destul de greu de sezon, jucam cu cea mai buna echipa a Romaniei in ultimii ani, insa sunt sigur ca vom putea pune si noi destule probleme. Trebuie sa fim atenti, sa fim agresivi in aparare, iar asa putem spera la un rezultat bun cu Ploiestiul. Toata lumea este entuziasmata de acest meci si speram ca acesta sa fie startul perfect pentru castigarea unui nou titlu de campioana, obiectivul nostru pentru sezonul actual", a declarat Baldwin.

DIFICIL
U-Mobitelco Cluj va avea un program infernal in acest inceput de sezon. Astfel, dupa meciul de astazi de la Ploiesti, care va incepe la ora 19:00, elevii pregatiti de Tab Baldwin se vor deplasa la Bucuresti, acolo unde vor da piept cu Rapidul, in prima etapa a campionatului. La patru zile distanta, ardelenii vor juca in Germania, in primul tur al Fiba Eurochallenge, impotriva celor de la EWE Baskets Oldenburg, iar in etapa a doua a campionatului vor intalni pe Dinamo Bucuresti.

Cele mai citite

O strângere de mână i-a adus moartea liderului Hezbollah

Canalul saudit de știri Al Hadath a transmis că un bărbat care a venit din Iran, i-a strâns mâna lui Nasrallah și a uns-o...

O strângere de mână i-a adus moartea liderului Hezbollah

Canalul saudit de știri Al Hadath a transmis că un bărbat care a venit din Iran, i-a strâns mâna lui Nasrallah și a uns-o...

Crimă oribilă în București: a fost ucis cu o sapă. Cadavrul a fost găsit după mai multe zile

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost arestat preventiv, pentru uciderea unui bărbat, de 34 de ani, într-un imobil abandonat din...
Ultima oră
Pe aceeași temă