Procurorul Parchetulului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Bogdan Staicu, a declarat, vineri, că nu s-a renunţat la efectuarea de audieri în cazul anchetei de la liceul Dimitrie Bolintineanu.
Pe a precizat că nu s-a pus problema punerii în executare a unor mandate de aducere, ci au fost întocmite procese verbale de citaţie pentru elevii care nu puteau merge la audieri vineri.
”Există o informaţie eronată. Nu s-a renunţat la realizarea de audieri. La Poliţia Capitalei se fac audieri. Deja zece elevi sunt implicaţi in audieri, cu alţi 20 s-au întocmit procese verbale de citaţie pentru audieri ulterioare”, a afirmat Staicu.
”În situaţia noastră nu s-a urmărit punerea în executare a unor mandate, ci doar s-a convenit data la care va fi audiat fiecare elev”, a mai explicat procurorul.
În ceea ce priveşte rezultatul percheziţiilor efectuate luni la liceul Dimitrie Bolintineanu, Bogdan Staicu a declarat că ”au fost descoperite sume de bani nejustifcate asupra unor supraveghetori. În liceu au fost găsite 16 raspunsuri la proba de limba română, xeroxate. A fost descoperită o listă în legatură cu elevii care urmau să primească raspunsurile”.
100 de elevi urmau să fie ridicaţi pentru a fi duşi la audieri în cazul fraudei la bacalaureat descoperită la liceul Dimitrie Bolintineanu.
Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Bucureşti a emis citaţii pentru elevi, conform procedurii penale.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei a greşit, iniţial, când a anunţat că instanţa ( Tribunalului Bucureşti) a emis mandate de aducere ale elevilor, în condiţiile în care citaţiile şi mandatele de aducere se emit de procuror.
La rândul său, Tribunalul Bucureşti, prin vocea preşedintelui Laura Andrei, a anunţat că nu a emis mandatele, că atribuţia aparţine procurorului de caz.
In cazul dosarului de fraudare a bacalaureatului la Liceul Dimitrie Bolintineanu citaţiile au fost emise de procurorul de caz, conform procedurilor penale.