6.1 C
București
joi, 28 noiembrie 2024
AcasăSpecialSpecia umană ar putea dezvolta tentacule şi o piele care îşi schimbă...

Specia umană ar putea dezvolta tentacule şi o piele care îşi schimbă culoarea

Oamenii ar putea dezvolta oase flexibile, tentacule şi chiar o piele care îşi schimbă culoarea, pe măsură ce specia umană evoluează, pentru a ţine pasul cu modificarea accelerată a mediului în care trăieşte, afirmă un om de ştiinţă britanic, citat de dailymail.co.uk, conform Mediafax.

Neurocercetătorul britanic Dean Burnett spune că specia umană ar putea să dezvolte o serie de caracteristici fizice suprarealiste pentru a face faţă provocărilor din mediul modern în care trăieşte. Printre sugestiile sale bizare se află o piele care îşi schimbă culoarea, care îi va ajuta pe oameni să se camufleze sau să iasă în evidenţă, dar şi tentacule, care să îi ajute pe oameni să folosească mai bine computerele.

Ideile neurocercetătorului Dean Burnett au fost făcute publice după ce un om de ştiinţă de la Universitatea Sheffield a „prezis” că oamenii din viitor vor dezvolta ciocuri şi dinţi regenerabili.

Dean Burnett a alcătuit astfel o listă de caracteristici fizice pe care oamenii ar putea să le dezvolte în viitor. Acestea includ tentacule, piele care îşi schimbă culoarea, schelet flexibil şi auz selectiv. Savantul britanic notează totuşi, cu umor, că procesul evolutiv se desfăşoară într-o perioadă foarte îndelungată şi, deci, niciunul dintre cititorii săi din zilele noastre nu va trăi pentru a vedea dacă predicţiile sale se vor dovedi adevărate sau false.

Inspirându-se de la cameleon, oamenii ar putea dezvolta capacitatea de a-şi schimba, în mod voluntar, culoarea pielii, afirmă savantul britanic, al cărui studiu a fost prezentat pe blogul publicaţiei The Guardian.

Acest lucru s-ar putea întâmpla dacă oamenii vor dezvolta cromatofori – celule care conţin pigmenţi şi substanţe cu rol reflectorizant, existente în pielea unor reptile – sau chiar dacă vor folosi tehnologia, spunând însă că, indiferent de soluţia adoptată, oamenii vor avea numeroase beneficii de pe urma acestui detaliu evolutiv.

Dean Burnett spune totodată că omul deţine deja capacitatea de a-şi concentra auzul doar pe anumite conversaţii şi zgomote, însă urechea umană nu deţine deocamdată un mecanism fizic pentru această abilitate.

El crede că, în timp, auzul selectiv ar putea deveni mai important – poate pentru a filtra zgomotul tot mai mare făcut de reţelele de socializare şi alte surse de informaţii difuzate în continuu.

„În loc să îşi abată atenţia către stimuli mai relevanţi, oamenii ar putea să îşi dezvolte capacitatea de a «ignora» voluntar lucrurile pe care nu doresc să le audă, aşa cum îşi închid ochii pentru a bloca imaginile neplăcute”, a precizat cercetătorul britanic.

Deşi această funcţie ar putea genera mai puţină informaţie pentru oameni, Dean Burnett crede că oamenii din viitor ar putea fi astfel mai puţin stresaţi, mai puţin furioşi şi ar putea avea vieţi mai îndelungate şi mai fericite.

După părerea sa, pentru ca oamenii să folosească tastaturile şi ecranele tactile pentru a comunica mai uşor cu computerele, rasa umană ar putea dezvolta mâini cu un grad mai mare de dexteritate, care să fie capabile să execute mişcări mai precise, dar mai puţin rigide, care să le permită să utilizeze tastaturile cu o mai mare rapiditate.

Oamenii ar putea astfel să dezvolte „tentacule, ca anemonele de mare”, a spus cercetătorul britanic. Tentaculele ar putea avea nenumărate avantaje de ordin practic, ele putând fi folosite ca un criteriu pentru selectarea partenerilor sexuali, dar şi ca metodă alternativă pentru preludiul erotic.

Specia umană ar putea, totodată, să se înzestreze cu mai multe cartilagii în corp, precum rechinii, fapt care ar avea multe beneficii, inclusiv cel al unor naşteri mai uşoare.

Pe măsură ce lumea devine un mediu tot mai sigur pentru cei mai mulţi dintre noi, oamenii vor avea nevoie mai puţin de oase rigide şi inflexibile care ajută trupul să reziste la un impact puternic.

Autorul unui alt studiu consideră că oamenii ar putea să dezvolte în viitor ciocuri. Doctorul Fraser, biolog la Universitatea Sheffield, crede că oamenii vor avea în viitor dinţi care vor creşte în continuu, graţie unor celule speciale. El crede că dinţii umani nu mai sunt potriviţi pentru alimentaţia modernă şi s-ar putea transforma într-un cioc, care nu se va caria, nu se va sparge şi nici nu va cădea.

Cele mai citite

Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociației CFA România a urcat în octombrie

Indicatorul arată că persistă temerile privind prețurile locuințelor și deficitul bugetar Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociației CFA România a urcat în octombrie cu 4,8...

Ilie Bolojan crede că anularea alegerilor din primul tur al prezidențialelor este o „chestiune foarte sensibilă”

Ilie Bolojan, proaspăt preşedinte interimar al PNL, după demisia lui Nicolae Ciucă, este de părere că o eventuală anulare a primului tur al alegerilor...

Șef serviciu secret Germania: Un război direct al Rusiei cu NATO este foarte probabil

Folosirea extinsă de către Rusia a acţiunilor hibride împotriva ţintelor occidentale creşte riscul ca NATO să ia în calcul invocarea articolului 5 al clauzei...
Ultima oră
Pe aceeași temă