17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialSolutia e una singura: "pe mana tinerilor!"

Solutia e una singura: „pe mana tinerilor!”

Infrangerea usturatoare suferita de nationala Romaniei in meciul test cu Scotia (6-48) a readus in discutie capacitatea echipei frunzei de stejar de a face fata granzilor acestui sport, mai ales in perspectiva participarii la editia de anul viitor a Cupei Mondiale. Presedintele Federatiei Romane de Rugby, George Straton, explica care este calea pe care a ales-o forul roman de specialitate pentru a pregati confruntarile cu Noua Zeelanda, Scotia si Italia din cadrul grupei C a turneului final.
– Cum explicati evolutia sub asteptari a echipei nationale cu Scotia?
– A fost un meci in care linia de trei sferturi, unde predomina jucatorii tineri, nu s-a ridicat la nivelul international cerut de o confruntare cu un adversar de talia Scotiei. S-a creat o gaura in acest compartiment de joc, unde nu mai avem jucatori cu experienta din campionatul francez. In afara de Romeo Gontineac (Aurillac) si Gabriel Brezoianu (Metro Racing), toti ceilalti sunt jucatori care evolueaza in competitia interna si nu au inca experienta unor meciuri tari. Iar Scotia este un oponent care atunci cand te prinde slab nu te iarta.
– Cum vedeti reducerea acestui decalaj intre noi si nationalele din asa-zisul esalon de elita?
– Astfel de scoruri se intampla in rugby. Uitati-va ce a patit Franta. Noua Zeelanda a castigat cu 47 la 3 chiar in Franta. Noi am ales sa crestem jucatori tineri, ii promovam si, chiar daca se mai intampla si rezultate precum cel cu Scotia, nu dezarmam. Atunci cand am hotarat sa jucam cu aceasta echipa tanara, fara o mare experienta in ceea ce inseamna jocul pe linia de trei sferturi in conditii de presiune, ne-am asumat si riscul unei infrangeri la scor mare.
– In aceste conditii, care ar fi sansele de a forta patrunderea in sferturile Cupei Mondiale?
– Indiferent de ceea ce se intampla, noi am decis sa promovam jucatori tineri, din campionatul intern. Sigur ca nu va fi usor sa trecem de grupa, insa jucatori tineri precum Vlaicu, Dascalu, Calafeteanu, Dimofte trebuie rodati pentru a asigura echipei o unitate de valoare in toate compartimentele. De aceea am creat Selectionata Bucurestiului care participa in Challenge Cup, pentru a oferi garzii tinere meciuri puternice in care sa creasca.

Superturneu de rugby la Bucuresti, in iunie 2007

– Care este in continuare strategia de pregatire a participarii la CM?
– In primavara vom avea cinci meciuri contand pentru Cupa Europeana a Natiunilor, dupa care pe 2 iunie vom primi vizita Scotiei. Tot in iunie anul viitor vom organiza la Bucuresti, sub autoritatea International Rugby Board, un superturneu de rugby, la care vor lua parte primele reprezentative ale Argentinei, recenta invingatoare a englezilor, Italiei, Tarii Galilor, Portugaliei si Georgiei sau Rusiei. Va fi o competitie eveniment ce va constitui pentru noi momentul de varf al pregatirii meciurilor de la Cupa Mondiala.

Cele mai citite

Europarlamentarul Dan Nica cere bani din Fondul European de Urgență pentru România

Rezoluția care cuprinde și țara noastră, va fi supusă la vot în Parlamentul european Într-o intervenție televizată, europarlamentarul Dan Nica a declarat că grupul din...

Eclipsa parțială de Lună va fi vizibilă din România

O eclipsă parțială de Lună va avea loc în noaptea de marți spre miercuri, 17 spre 18 septembrie, conform anunțului făcut de reprezentanții Observatorului...

Barajul de la Bozia, Fălciu, parțial afectat de viitură în zona Cârja

ISU Vaslui anunță că nu a fost informat în mod oficial despre nici un baraj rupt ISU Vaslui a anunţat, luni, că, din cauza precipitaţiilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă