21 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecial"Softisti" contra "caini"

„Softisti” contra „caini”

Cea mai interesanta intalnire din cadrul celei de-a sasea etape a Campionatului National masculin de baschet se anunta intre finalistele editiei trecute a competitiei, Dinamo Ð Erbasu Bucuresti si CSU Asesoft Ploiesti, care va avea loc astazi in Sala Constructorul din Capitala, intrucat sala din Sos. Stefan cel Mare se afla in renovare.
In ultimii ani, cele doua formatii s-au luptat pentru tricourile de campioni, dar pana acum acestea au revenit ploiestenilor. In afara satisfactiei de a se impune in fata unor vechi rivali, „cainii” au nevoie de victorie pentru a-si mentine pozitia de lider in clasament, in timp ce ploiestenii, ocupantii locului noua, vor incerca pe de-o parte sa mai recupereze cateva pozitii in ierarhia nationala, pe de alta sa-si imbunatateasca moralul, dat fiind faptul ca maine vor pleca spre Ucraina, unde vor sustine a doua partida in Euro Cup.
CSU Asesoft nu-l va putea folosi pentru confruntarea cu Dinamo pe nigerianul Julius Nwosu, care n-a fost inca inscris in CN, dar se pare ca va incepe in primii cinci cu Virgil Carutasu (foto), in sezonul trecut jucator al gazdelor de astazi.

Nwosu, pe tusa in CN pana in iarna

Din pacate, pentru ploiesteni, pana in iarna este putin probabil sa-l poata folosi pe african in meciurile din CN. Chiar daca s-a declarat intelegatoare in legatura cu situatia de la CSU Asesoft, Carmen Branisteanu, presedintele forului roman de specialitate, a tinut sa faca anumite precizari. „Vom discuta problema lui Nwosu la viitoarea sedinta a Biroului federal, care va avea loc spre sfarsitul lui noiembrie. Ideea este insa ca jucatorul nu a fost inscris in campionat pana la finalul sezonului de transferari si ar fi contra regulamentului sa joace competitia interna. Oricum, interesul nostru, ca de altfel si al altor federatii europene, este de a nu da drumul la prea multi straini in campionatul intern deoarece nu este benefic pentru jucatorii autohtoni. Cu siguranta, nivelul intrecerilor de la noi ar creste, dar trebuie sa avem grija si de baschetbalistii romani pentru ca ne confruntam cu situatia ingrata de a nu mai avea valori la echipele nationale”, a spus Carmen Branisteanu.

Cele mai citite

Topor vechi de 4.000 de ani găsit de către miner din Gorj, la prima căutare cu detectorul de metale

Un topor vechi de aproximativ 4.000 de ani, din clasa „Tezaur“, a fost descoperit în comuna gorjeană Cătunele, într-o pădure din satul Lupoaia. Piesa este...

3 avantaje ale ghiozdanelor Herlitz pentru copilul tău 

Descoperă trei motive care plasează ghiozdanele Herlitz în topul alegerilor părinților atunci când vine vorba de confortul și sănătatea copiilor lor! Află de ce astfel...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...
Ultima oră
Pe aceeași temă