0.1 C
București
marți, 26 noiembrie 2024
AcasăSpecialSocial Cooking Romania

Social Cooking Romania

Proiectul „Social Cooking Romania” a fost prezentat în 2007, la Berlin. Aproape toate proiectele care discută dezvoltarea artistică şi socială din România în era postcomunistă pornesc de la aceleaşi premise – nevoia de dezvoltare, solidaritate, formarea unei identităţi, a unei istorii comune şi unitare sau efectele emigraţiei. De această dată investigaţia se desfăşoară prin intermediul perspectivei particulare a mâncării sau a hranei. Imaginile şi instalaţiile, aparţinând unor artişti activi în anii ‘70, – Geta Brătescu, Constantin Flondor şi Ion Grigorescu – au fost puse în dialog cu poziţiile unor artişti emergenţi – Olivia Mihălţianu, Ciprian Mureşan sau Vlad Nancă. Un alt aspect important în cadrul proiectului este evoluţia generaţiei anilor ‘80 în contextul transformărilor care au avut loc în România postcomunistă.

 

GALERIA DE ARTĂ CONTEMPORANĂ A MUZEULUI NAŢIONAL BRUKENTHAL
(Sibiu, str. Tribunei nr. 6). Expoziţia este deschisă până pe 3 octombrie.

Cele mai citite

Exporturile de carne tocată și salamuri crud-uscate către Marea Britanie și SUA blocate din cauza pestei porcine

Exporturile de carne tocată şi de salamuri crud-uscate către Marea Britanie şi SUA sunt blocate din cauza pestei porcine africane care încă evoluează pe...

Exporturile de carne tocată și salamuri crud-uscate către Marea Britanie și SUA blocate din cauza pestei porcine

Exporturile de carne tocată şi de salamuri crud-uscate către Marea Britanie şi SUA sunt blocate din cauza pestei porcine africane care încă evoluează pe...

După S.O.S., încă un partid își declară susținerea pentru Călin Georgescu

Preşedintele AUR, candidatul formaţiunii în alegerile prezidenţiale, a afirmat, luni, că România are ”şansa” unui guvern şi a unui preşedinte suveranist. ”România s-a trezit!...
Ultima oră
Pe aceeași temă