Proiectul „Social Cooking Romania” a fost prezentat în 2007, la Berlin. Aproape toate proiectele care discută dezvoltarea artistică şi socială din România în era postcomunistă pornesc de la aceleaşi premise – nevoia de dezvoltare, solidaritate, formarea unei identităţi, a unei istorii comune şi unitare sau efectele emigraţiei. De această dată investigaţia se desfăşoară prin intermediul perspectivei particulare a mâncării sau a hranei. Imaginile şi instalaţiile, aparţinând unor artişti activi în anii ‘70, – Geta Brătescu, Constantin Flondor şi Ion Grigorescu – au fost puse în dialog cu poziţiile unor artişti emergenţi – Olivia Mihălţianu, Ciprian Mureşan sau Vlad Nancă. Un alt aspect important în cadrul proiectului este evoluţia generaţiei anilor ‘80 în contextul transformărilor care au avut loc în România postcomunistă.
GALERIA DE ARTĂ CONTEMPORANĂ A MUZEULUI NAŢIONAL BRUKENTHAL
(Sibiu, str. Tribunei nr. 6). Expoziţia este deschisă până pe 3 octombrie.