15.2 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialSiria: Assad decretează o "amnistie generală”

Siria: Assad decretează o „amnistie generală”

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a decretat o "amnistie generală" pentru toate "crimele" comise până luni, o decizie care intervine la o săptămână după ce a fost reales în funcţie, a anunţat televiziunea de stat, citată de AFP, relatează Mediafax.

Citându-l pe ministrul Justiţiei, televiziunea a anunţat că această iniţiativă are loc "în cadrul reconcilierii şi coeziunii (…), după victoria armatei siriene" pe teren.

Aceasta este a cincea amnistie generală decretată de la începutul – în martie 2011 – a unei revolte populare în Siria, care s-a transformat într-un război sângeros între regim şi rebeli după ce protestele iniţiale au fost reprimate în sânge.

Al-Assad, al cărui regim îi cataloghează pe insurgenţi drept "terorişti", a mai decretat amnistii la 31 mai şi 21 iunie 2011, dar şi la 15 ianuarie 2012 şi pe 16 aprilie 2013.

Amnistia de luni a fost decretată după alegerile prezidenţiale de la 3 iunie, organizate de către regim în zonele pe care le controlează şi denunţate ca "parodie a democraţiei" de către opoziţie şi occidentali.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Dialog satiric, partidul Piraților – Academia Catavencu

– Frumos te-ai mai potcovit, prietene! Cum ai făcut rost de piciorul de lemn? – Într-o luptă cu olandezii care nu voiau să mă...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...
Ultima oră
Pe aceeași temă