16.2 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSpecialSindicalistii de la Republica cer solutionarea furtului de la uzina

Sindicalistii de la Republica cer solutionarea furtului de la uzina

Aproximativ o suta de muncitori de la uzina Republica au protestat, ieri, in fata Parchetului Tribunalului Bucuresti, nemultumiti de faptul ca un procuror al instantei a pus in libertate suspectii furtului de acum cateva zile, de circa un miliard de lei vechi. Constantin Dobre, liderul sindicalistilor de la Republica, a declarat ca procurorul Dragos Nestor le-a promis ca in doua saptamani va solutiona acest caz.
Dobre spune ca procurorul care i-a pus in libertate pe presupusii vinovati a explicat gestul spunand ca obiectele furate nu apartineau uzinei, ci erau ale Electrica. „Oricum ar fi fost, tot furt era, tot de la stat si nu trebuia ca cei prinsi in flagrant sa fie pusi in libertate”, afirma liderul sindical.
Cinci persoane sunt cercetate in libertate dupa ce au fost prinse furand bunuri de peste un miliard dintr-o hala a Uzinei Republica, acesta fiind ultimul dintr-o serie de furturi in urma carora au disparut, din acelasi loc, piese si materiale insumand peste 200.000 de euro.
Potrivit Politiei Capitalei, in noaptea de sambata spre duminica, politistii Sectiei 23 au prins in flagrant cinci persoane care aveau asupra lor 400 de kilograme de cupru dintr-o hala a Uzinei Republica, in valoare de peste un miliard de lei. Au fost prinsi in flagrant un sofer de taxi, trei paznici ai halei respective si o a cincea persoana, avand asupra lor piese de peste un miliard de lei a caror provenienta nu o puteau justifica.
Din verificarile efectuate, lucratorii Biroului de Investigatii Criminale al Sectiei 23 au stabilit ca cei cinci ar fi fortat sistemele de asigurare, patrunzand in hala-laminor. Acestia ar fi demontat si apoi sustras subansamble din cupru de la motoarele laminoarelor, piese in valoare de circa un miliard de lei, intrerupand astfel procesul tehnologic. Prejudiciul produs in urma acestui furt a fost recuperat, iar cercetarile sunt continuate cu cei cinci suspecti in stare de libertate.
Surse din Politie sustin insa ca prejudiciul cauzat in urma furturilor comise in ultima vreme la Uzina Republica se ridica la peste 200.000 de euro, fiind de aproape zece ori mai mare decat pagubele produse prin furtul de la sfarsitul saptamanii trecute.

Cele mai citite

Sfânta Parascheva. Mii de pelerini prezenți la Iași

În jur de 8.000 de persoane sunt prezente la Iași pentru a se închina la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, care a fost scoasă...

Directorul unei firme de stat, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență

Directorul societăţii de termoficare din Mangalia, Dorinel Colgiu, a fost trimis în judecată de DNA, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă. Potrivit...

Controversă la naționala Germaniei! Bernd Leno a refuzat convocarea

Portarul echipei Fulham, Bernd Leno, a refuzat convocarea la echipa națională a Germaniei pentru meciurile din Liga Națiunilor, după ce a aflat că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă