31.8 C
Bucureศ™ti
joi, 5 septembrie 2024
AcasฤƒSpecialSibiu: Peste 20 de expertize ADN fฤƒcute รฎn cazul jandarmului ucis รฎn...

Sibiu: Peste 20 de expertize ADN fฤƒcute รฎn cazul jandarmului ucis รฎn 2012 la Consulatul German

Procurorii sibieni au anunลฃat, marลฃi, cฤƒ au fost fฤƒcute peste 20 de expertize ADN în cazul uciderii unui jandarm la Consulatul German din Sibiu, în mai 2012, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorul criminalist Ioan Boลฃoc de la Parchetul Tribunalului Sibiu a declarat, marลฃi, într-o conferinลฃฤƒ de presฤƒ, cฤƒ ancheta în cazul jandarmului ucis în mai 2012, la Consulatul German din Sibiu, este în plinฤƒ desfฤƒลŸurare, iar pentru depistarea autorilor au fost fฤƒcute inclusiv interceptฤƒri, în condiลฃiile legii.

„Este o anchetฤƒ în derulare. Activitฤƒลฃile efectuate, înregistrฤƒrile, au fost realizate în condiลฃiile legii ลŸi, zicem noi, justificat. La momentul potrivit vom face alte comunicฤƒri. Interceptฤƒrile s-au desfฤƒลŸurat în condiลฃiile legale, cu respectarea tuturor normelor de procedurฤƒ, existând mandate de interceptare”, a spus Ioan Boลฃoc, precizând cฤƒ interceptฤƒrile au vizat toate persoanele considerate „suspecลฃi”.

Boลฃoc a spus cฤƒ, tot pentru depistarea autorilor, s-au fฤƒcut, pânฤƒ în prezent, peste 20 de expertize ADN, iar altele sunt încฤƒ în lucru, aลŸteptându-se rezultatele.

Potrivit sursei citate, ancheta a fost complexฤƒ, având în vedere numฤƒrul mare de suspecลฃi care au existat iniลฃial în acest caz, fiind vorba despre zeci de persoane.

În mai 2012, un jandarm care asigura paza Consulatului German din Sibiu a fost gฤƒsit mort, iar anchetatorii au stabilit cฤƒ el a fost ucis, fiind înjunghiat

Jandarmeria Sibiu a fost anunลฃatฤƒ de cฤƒtre reprezentanลฃii ISU cฤƒ un subofiลฃer de Jandarmerie este decedat lângฤƒ ghereta unde îลŸi desfฤƒลŸura misiunea de pazฤƒ ลŸi protecลฃie instituลฃionalฤƒ de la Consulatul German din Sibiu.

Directorul Serviciului Judeลฃean de Ambulanลฃฤƒ Sibiu, Ovidiu Luca, declara cฤƒ bฤƒrbatul a fost gฤƒsit pe burtฤƒ, înconjurat de trei bฤƒlลฃi de sânge, iar în momentul în care a fost întors, în prezenลฃa poliลฃiลŸtilor, s-a constatat cฤƒ avea plฤƒgi înjunghiate, fฤƒrฤƒ ca la faลฃa locului sฤƒ fie gฤƒsitฤƒ vreo armฤƒ albฤƒ.

Atunci, anchetatorii luau în calcul mai multe variante în cazul jandarmului ucis cu cinci lovituri de cuลฃit, una dintre ele fiind o crimฤƒ comisฤƒ din rฤƒzbunare, procurorul de caz spunând cฤƒ, cel mai probabil, jandarmul îลŸi cunoลŸtea agresorul.

Jandarmul ucis, Marius Andrei Paliuc, în vârstฤƒ de 35 de ani, era angajat la IJJ Sibiu din decembrie 2005, primind calificative bune în toลฃi anii de activitate.

În 19 februarie, procurorii sibieni spuneau cฤƒ au un suspect principal în cazul uciderii unui jandarm la Consulatul German din Sibiu, în mai 2012, dar nu au încฤƒ probe suficiente pentru a-l ridica pe bฤƒrbat.

„Dosarul nu este abandonat ลŸi chiar sunt ceva progrese. Au venit ลŸi rezultate de laborator, au mai fost ลŸi eลŸecuri în expertizele ADN, adicฤƒ am fost pe lângฤƒ”, spunea procurorul criminalist Ioan Boลฃoc de la Parchetul Tribunalului Sibiu.

Rฤƒspunzând unei întrebฤƒri, el a confirmat cฤƒ s-a restrâns cercul de suspecลฃi, menลฃionând cฤƒ analiza imaginilor video preluate de la camere din zonฤƒ a dus la stabilirea unui suspect principal.
„Cercetฤƒm. Mai puลฃin între colegi. Imaginile ne-au direcลฃionat spre suspectul pe care îl avem acum. Sunt mai mulลฃi, dar unul este cel predominant”, afirma Ioan Boลฃoc.

Cele mai citite

Dosar penal deschis de poliศ›iศ™ti dupฤƒ ce un cal a fost spฤƒlat รฎntr-o spฤƒlฤƒtorie auto

Doi gorjeni au atras atenศ›ia รฎntr-o spฤƒlฤƒtorie auto din Tรขrgu Jiu, unde, timp de cรขteva minute, ศ™i-au curฤƒศ›at meticulosโ€ฆ calul. Scena a stรขrnit amuzamentul...

Arena Elevilor, cel mai mare eveniment de orientare รฎn carierฤƒ, are loc la Bucureศ™ti

100 de speakeri vor urca pe scena Circului Metropolitan pentru a susศ›ine un adevฤƒrat program inovator de consiliere ศ™i รฎndrumare vocaศ›ionalฤƒ destinat elevilor, menit...

China, Brazilia ศ™i India sunt favoritele lui Putin pentru negocierile de pace cu Ucraina

Beijing, Brazilia sau New Delhi โ€“ acestea sunt capitalele pe care Vladimir Putin le-ar considera intermediari cinstiศ›i รฎn discuศ›iile pentru a pune capฤƒt rฤƒzboiului...
Ultima orฤƒ
Pe aceeaศ™i temฤƒ