21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialSibiu: Peste 20 de expertize ADN făcute în cazul jandarmului ucis în...

Sibiu: Peste 20 de expertize ADN făcute în cazul jandarmului ucis în 2012 la Consulatul German

Procurorii sibieni au anunţat, marţi, că au fost făcute peste 20 de expertize ADN în cazul uciderii unui jandarm la Consulatul German din Sibiu, în mai 2012, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorul criminalist Ioan Boţoc de la Parchetul Tribunalului Sibiu a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că ancheta în cazul jandarmului ucis în mai 2012, la Consulatul German din Sibiu, este în plină desfăşurare, iar pentru depistarea autorilor au fost făcute inclusiv interceptări, în condiţiile legii.

„Este o anchetă în derulare. Activităţile efectuate, înregistrările, au fost realizate în condiţiile legii şi, zicem noi, justificat. La momentul potrivit vom face alte comunicări. Interceptările s-au desfăşurat în condiţiile legale, cu respectarea tuturor normelor de procedură, existând mandate de interceptare”, a spus Ioan Boţoc, precizând că interceptările au vizat toate persoanele considerate „suspecţi”.

Boţoc a spus că, tot pentru depistarea autorilor, s-au făcut, până în prezent, peste 20 de expertize ADN, iar altele sunt încă în lucru, aşteptându-se rezultatele.

Potrivit sursei citate, ancheta a fost complexă, având în vedere numărul mare de suspecţi care au existat iniţial în acest caz, fiind vorba despre zeci de persoane.

În mai 2012, un jandarm care asigura paza Consulatului German din Sibiu a fost găsit mort, iar anchetatorii au stabilit că el a fost ucis, fiind înjunghiat

Jandarmeria Sibiu a fost anunţată de către reprezentanţii ISU că un subofiţer de Jandarmerie este decedat lângă ghereta unde îşi desfăşura misiunea de pază şi protecţie instituţională de la Consulatul German din Sibiu.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sibiu, Ovidiu Luca, declara că bărbatul a fost găsit pe burtă, înconjurat de trei bălţi de sânge, iar în momentul în care a fost întors, în prezenţa poliţiştilor, s-a constatat că avea plăgi înjunghiate, fără ca la faţa locului să fie găsită vreo armă albă.

Atunci, anchetatorii luau în calcul mai multe variante în cazul jandarmului ucis cu cinci lovituri de cuţit, una dintre ele fiind o crimă comisă din răzbunare, procurorul de caz spunând că, cel mai probabil, jandarmul îşi cunoştea agresorul.

Jandarmul ucis, Marius Andrei Paliuc, în vârstă de 35 de ani, era angajat la IJJ Sibiu din decembrie 2005, primind calificative bune în toţi anii de activitate.

În 19 februarie, procurorii sibieni spuneau că au un suspect principal în cazul uciderii unui jandarm la Consulatul German din Sibiu, în mai 2012, dar nu au încă probe suficiente pentru a-l ridica pe bărbat.

„Dosarul nu este abandonat şi chiar sunt ceva progrese. Au venit şi rezultate de laborator, au mai fost şi eşecuri în expertizele ADN, adică am fost pe lângă”, spunea procurorul criminalist Ioan Boţoc de la Parchetul Tribunalului Sibiu.

Răspunzând unei întrebări, el a confirmat că s-a restrâns cercul de suspecţi, menţionând că analiza imaginilor video preluate de la camere din zonă a dus la stabilirea unui suspect principal.
„Cercetăm. Mai puţin între colegi. Imaginile ne-au direcţionat spre suspectul pe care îl avem acum. Sunt mai mulţi, dar unul este cel predominant”, afirma Ioan Boţoc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă