22.1 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialȘahtior-Sevilla și Villareal-Liverpool sunt confruntările din semifinalele Ligii Europei

Șahtior-Sevilla și Villareal-Liverpool sunt confruntările din semifinalele Ligii Europei

Vineri, la Nyon în Elveția, s-a desfășurat tragerea la sorți pentru semifinalele din Europa League. Șahtior Donetk înfruntă Sevilla, iar Villareal luptă cu Liverpool.

Trupa antrenată de tehnicianul român Mircea Lucescu, Șahtior Donetk, are o misiune infernală în condițiile în care trebuie să treacă de echipa spaniolă Sevilla, nimeni alta decât câștigătoarea trofeului din sezonul trecut.  

În faza sferturilor, Şahtior, după 2-1 în deplasare cu Sporting Braga, a surclasat formaţia lusitană cu 4-0 la Lvov, într-un meci în care Ricardo Ferreira a înscris două autogoluri.

Athletic Bilbao, după ce a pierdut meciul tur cu Sevilla (1-2), a reuşit să trimită în prelungiri partida de din Andaluzia, scorul fiind 2-1 după 90 de minute. Sevilla, deţinătoarea trofeului, a reuşit să câştige la loviturile de departajare cu scorul de 5-4. Soria a apărat şutul expediat de Benat Etxebarria, iar francezul Kevin Gameiro a transformat lovitura decisivă.

În cea de-a doua semifinala se vor confrunta Villareal și Liverpool. Cormoranii au reuşit o victorie fabuloasă, 4-3 cu Borussia Dortmund, şi s-au calificat în penultimul act după (1-1 în tur).

Villarreal a bifat şi ea calificarea în semifinale, după o victorie cu 4-2 la Praga, cu Sparta. Kehinde Fatai (ex-Astra Giurgiu) a fost integralist la Sparta şi a pasat decisiv la primul gol al cehilor.

Semifinalele dun Europa League se joacă prima manșă pe 28 Aprilie iar returul pe 5 Mai. Finala din acest an în cea de-a doua competiție inter-cluburi se va desfășura pe 18 Mai în Elveția la Basel.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă