13.2 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialSeful Politiei de Frontiera tine "la secret" scandalurile de coruptie din Bihor

Seful Politiei de Frontiera tine „la secret” scandalurile de coruptie din Bihor

2005 a fost anul cu cele mai multe vizite ale sefului Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane, chestorul Nelu Pop, in judetul Bihor. De fiecare data, el a venit in Bihor pentru lucruri neinsemnate: sa lipeasca afise pe gheretele din vama, sa vorbeasca despre colaborarile fructuoase cu institutiile asemanatoare din statele europene sau despre cum va starpi coruptia din vami.
Cu toate acestea, rezultatele s-au lasat asteptate. Nici unul dintre cazurile cu politisti de frontiera prinsi cu mita, anul trecut, nu a fost finalizat. De asemenea, un alt aspect pe care Nelu Pop il lauda in timpul intalnirilor sale cu presa de la Oradea a fost si comunicarea si transparenta de care va da dovada Politia de Frontiera cand vine vorba de informarea opiniei publice. Nici aceasta promisiune nu a fost tinuta.
Ultima vizita a chestorului la Oradea a fost in luna decembrie. Vizita acestuia a coincis cu prinderea agentului Nicolae Onaca din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Episcopia Bihor, care le-a promis ca le va facilita unor cetateni din Republica Moldova trecerea frontierei contra unei sume de bani.
Cazul a fost tinut secret pe timpul vizitei facute de seful IGPF in Bihor. Mai mult, acesta a fost mediatizat abia dupa ce presa a aflat din surse neoficiale despre incident si la cateva ore dupa ce Nelu Pop vorbise in conferinta de presa despre cat de transparenta este institutia pe care o conduce.
Episodul s-a repetat si la sfarsitul saptamanii trecute, cand un alt politist de frontiera a fost prins luand mita. Ca de fiecare data, Politia de Frontiera a mediatizat doar cazurile care ii imbunatatesc imaginea. De aceasta data, pe buletinul de presa a aparut cazul unei romance care a incercat sa fuga pe langa gheretele politistilor de frontiera pentru ca depasise termenul legal, iar aceasta a fost prinsa, si cazul unui cetatean care a incercat sa introduca in tara patru televizoare color si care in final a fost amendat.

Cele mai citite

Vis pe gheață în Sfântu Gheorghe: Contractul pentru patinoarul din oraș a fost semnat

Viitorul patinoar va fi dotat cu un centru medical și va putea găzdui turnee internaționale Ministerul Dezvoltării și autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au semnat...

Septembrie, a treia cea mai slabă lună din 2024 pe segmentul de acțiuni, cu tranzacții de 1,2 miliarde lei

Bursa de Valori București a încheiat luna septembrie cu una dintre cele mai slabe performanțe ale anului, tranzacțiile pe segmentul de acțiuni totalizând 1,2...

Nicușor Dan susține că oamenii nu sunt în pericol, dacă trec prin Piața Unirii

Primarul general afirmă că nu există un expert care să confirme urgența lucrărilor de reabilitare Primarul Capitalei nu crede că graba cu care primarul sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă