16.9 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialSefii FRG, "no comment" dupa Nationalele de gimnastica

Sefii FRG, „no comment” dupa Nationalele de gimnastica

»  Campionatele Nationale de gimnastica desfasurate la sfarsitul saptamanii trecute la Buzau au scos in evidenta o realitate cruda. Cu mai putin de o luna inainte de Campioanatele Mondiale individuale de la Londra, componentii loturilor care vor reprezenta Romania au avut o prestatie sub asteptari.

In loc sa constituie un prilej de definitivare a loturilor si de slefuire a exercitiilor care vor fi prezentate la CM de sportivi, intrecerile nationale mai degraba au scos in evidenta nenumaratele lacune din pregatirea acestora. Presati de timp si fara prea multe optiuni, sefii Federatiei Romane de Gimnastica (FRG) s-au abtinut de la orice fel de comentarii dupa CN. "Nu prea avem ce concluzii sa tragem dupa Nationalele de la Buzau. Mai avem o sedinta tehnica in cadrul careia ne vom rearanja. Atunci o sa ne sfatuim si o sa vedem  ce-i de facut. Pana atunci, fara comentarii", a spus ieri Mircea Apozan, secretarul general al FRG.

In momentul de fata nu se poate spune la care dintre loturi, feminin sau masculin, situatia este mai grava. Evident, accidentarea la picior care a scos-o din delegatia pentru Londra pe Sandra Izbasa, gimnasta noastra cotata cu cele mai mari sanse la medalie, ar parea cea mai mare problema. Din pacate, in afara de Diana Chelaru, dubla campioana nationala la sarituri si sol, in rest toate celelalte gimnaste din delegatie acuza mici probleme de sanatate. Anamaria Tamirjan are din cand in cand aceleasi dureri la picior de dinainte de Jocurile Olimpice de la Beijing, iar Ana Porgras, campioana nationala absoluta si la paralele, a revenit dupa un an de pauza. Gabriela Dragoi, doar bronz la barna la Buzau, si Cerasela Patrascu, accidentata anul trecut in timpul Europenelor din Franta, se pare ca ies din discutie atat din cauza micilor probleme de sanatate, cat si din cauza atitudinii destul de obraznice fata de tehnicieni.

La masculin, desi lotul este alcatuit din gimnasti experimentati (Marian Dragulescu, Flavius Koczi, Marius Berbecar, Dan Popescu, Cosmin Popescu, Robert Stanescu, rezerve Alin Jivan si Ovidiu Buidosi), se pare ca nici unul dintre acestia nu va putea evolua la toate cele sase aparate la Londra. Flavius Koczi, campionul absolut de la Buzau, a spus ca, desi a cucerit titlul national, nu a fost multumit de evolutia sa si nu va concura la Mondiale la toate aparatele. Mai mult, Marian Dragulescu, cel mai titrat component al nationalei Romaniei, pe langa faptul ca a ratat o saritura la Buzau si, implicit, titlul la acest aparat, abia respira dupa evolutia de la sol, aparat unde a devenit campion national.

» Cu asa "repere tehnice" conducatorii FRG vor avea o misiune dificila in a definitiva loturile pentru CM, fiind putin probabil ca, macar la masculin, triunghiularul din acest weekend de la Ploiesti (in compania Germaniei si Elvetiei) sa le usureze munca.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă