21.9 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSpecialSeceta pune in alerta pompierii

Seceta pune in alerta pompierii

» Masuri stricte impuse pentru prevenirea incendiilor provocate de temperaturile ridicate.
» Agentii economici sunt sfatuiti sa evite efectuarea de lucrari, in zone deschise, la orele caniculare.
» Rezerve de apa obligatorii si drumuri de acces pentru lichidarea rapida a flacarilor.

Autoritatile constantene au demarat o campanie pentru prevenirea dezastrelor provocate de canicula. Astfel, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Constanta au declarat ca au trimis o atentionare la nivelul localitatilor, institutiilor si operatorilor economici din judetul Constanta pentru identificarea si nominalizarea sectoarelor de activitate in care creste riscul de incendiu in conditiile caracteristice temperaturilor atmosferice ridicate si lipsei de precipitatii. Totodata, ca masuri preventive, pompierii recomanda interzicerea utilizarii focului deschis in zonele afectate de uscaciune avansata, intensificarea controalelor in zonele cu culturi agricole si in locuri cu vegetatie forestiera, mai ales cele frecventate pentru agrement.
Fata de agentii economici care efectueaza lucrari in zone deschise, oamenii legii spun ca au fost atentionati sa protejeze de efectul direct al razelor solare   recipientele, rezervoarelesi a alte tipuri de ambalaje care contin vapori inflamabili sau gaze lichefiate sub presiune, prin depozitarea la umbra. In acelasi timp, oamenii legii ii atentioneaza pe agentii economici sa evite efectuarea de lucrari pe perioada orelor de canicula si sa asigure angajatilor lichidele necesare pentru consum, conform normelor in vigoare. z
Incendii devastatoare

Masurile preventive luate de pompierii constanteni sunt bine intemeiate avand in vedere ca, pe perioada sezonului estival de anul trecut, cateva sute de hectare de teren au fost parjolite de flacarile izbucnite atat din cauza secetei, cat si din neglijenta unor persoane. Din cercetarile efectuate de specialisti in aceste cauze a reiesit faptul ca majoritatea incendiilor puteau fi prevenite daca ar fi fost luate cateva masuri minime de siguranta. Totodata, in perioada imediat urmatoare vor fi efectuate mai multe controale pentru verificarea starii de functionare a hidrantilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă