23.8 C
București
marți, 2 iulie 2024
AcasăSpecialŞcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative generează locuri de muncă

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative generează locuri de muncă

În perioada Iunie – Iulie 2012, – Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative ,impreuna cu JCI România (Junior Chamber International Romania) partener în cadrul proiectului EHR – Antreprenoriat pentru Resurse Umane, a organizat prima sesiune de ateliere de lucru la care au particiat peste 200 de specialişti din sectorul resurselor umane; atelierele au avut loc în Cluj, Iaşi, Craiova, Brasov, Bucureşti.

Participanţii au beneficiat de cursuri de formare a abilităţilor antreprenoriale şi manageriale în sistem combinat (faţă-în faţă şi e-learning), cursuri cu un bogat caracter practic din domenii diverse precum iniţierea afacerii, gestionarea afacerii, management de proiect, marketing, e-business şi care au ca obiectiv final transferul de bune practici, iniţierea de afaceri proprii şi parteneriate având susţinere permanentă din partea specialiştilor cu experienţă în afaceri prezenţi în proiect.

Pe parcursul acestei prime sesiuni de ateliere de lucru, participanţii au dezbătut şi propus multiple idei de afaceri cu reale sanse de succes. Aceste idei vor fi subsumate unor planuri de afaceri carevor fi susţinute şi prezentate în cadrul unui concurs public de unde se vor selecta cele mai bune planuri de afaceri pentru care participanţii vor primi numeroase premii.

Beneficiile majore ale proiectului pentru participanţi sunt:
– parcurgerea unui program integrat de sprijin în afaceri şi transfer de know-how ce presupune consiliere, instruire, asistenţă, post – asistenţă şi finanţare;
– instruirea şi consultanţa personalizată;
– crearea unei reţele de cooperare şi networking între specialiştii independenţi din sectorul resurselor umane;
– cursuri de specializare şi instruire în folosirea instrumentelor psihometrice – teste consacrate de personalitate şi inteligenţă emoţională – CPI, BFQ, EQ-i; orientare vocaţională şi analiza muncii – JVIS, FJAS; motivaţie – AMI, leadership – MLQ, creativitate – TTCT, avizate de Colegiul Psihologilor;
– cursurile se vor finaliza cu certificate CNFPA

Incepând cu luna Septembrie 2012 va începe a doua sesiune de pregătire a specialiştilor independenţi din sectorul resurselor umane, care va avea un pronuntat accent de stimulare şi directionare în iniţierea, deschiderea şi înregistrarea propriei afaceri, fiind unul din obiectivele principale ale proiectului.

Un alt obiectiv la fel de important este cel de atragere a cât mai multor specialişti din domeniul resurselor umane dornici de a se dezvolta şi de a păşii pe calea antreprenoriatului contribuind la creşterea gradului de performanţă şi competenţă a persoanelor din sectorul resurselor umane şi a personalului din conducerea IMM-urilor.

Vă invităm să luaţi parte la acţiunile din cadrul proiectului, menite să duca la îmbunătăţirea cunoştinţelor de specialitate şi abilităţilor manageriale ale actualilor şi viitorilor specialişti din sectorul resurselor umane precum şi ai angajaţilor lor, susţinand tinerii, pentru adaptarea la mediul economic în schimbare şi la provocările globalizării.

Informaţii suplimentare despre activităţile din cadrul proiectului şi modalitatea de înscriere puteţi găsi accesând adresa www.ehr-antreprenoriat.ro.

EHR – Antreprenoriat pentru Resurse Umane este proiect implementat de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti în parteneriat cu Federaţia “Junior Chamber International” (JCI), D&D Research şi Asociaţia Naţională a Editorilor şi Autorilor de Teste Psihologice şi Educaţionale în domeniul dezvoltării compeţentelor antreprenoriale a specialiştilor în resurse umane şi al reprezentanţilor din IMM-uri. Proiectul beneficiază de finanţare nerambursabilă din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritară 3 – „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul Major de Intervenţie 3.1 – „Promovarea culturii antreprenoriale”.

Persoană de contact: Mirela PIRVAN, expert selecţie

Email: antreprenoriathr@gmail.com

Cele mai citite

Hotelul din Cluj care apare în romanul „Dracula”a fost inclus în Ruta Cafenelelor Istorice a Consiliului Europei

Cel mai vechi hotel cu funcționare neîntreruptă din această parte a Europei, Hotelul Transilvania din Cluj-Napoca, a fost admis în prestigioasa rută culturală a...

Hotelul din Cluj care apare în romanul „Dracula”a fost inclus în Ruta Cafenelelor Istorice a Consiliului Europei

Cel mai vechi hotel cu funcționare neîntreruptă din această parte a Europei, Hotelul Transilvania din Cluj-Napoca, a fost admis în prestigioasa rută culturală a...

EURO 2024: Portugalia-Slovenia(0-0) s-a decis la penalty-uri 3-0

Portugalia s-a calificat dramatic în sferturile de finală de la Euro 2024. A fost 0-0 cu Slovenia la finalul reprizelor de prelungire, 3-0 la...
Ultima oră
Pe aceeași temă