23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialSandvici de 27 m, la Bucharest Food Fest, în Parcul Tineretului, în...

Sandvici de 27 m, la Bucharest Food Fest, în Parcul Tineretului, în weed-end

Cea de-a patra ediţie Bucharest Food Festival, dedicată produselor din Uniunea Europeană, cu ajutorul cărora va fi preparat un sandvici de 27 de metri, va avea loc de vineri până duminică în Parcul Tineretului, se arată pe site-ul evenimentului, monitorizat de Mediafax.

 

Organizatorii Bucharest Food Festival îşi propun anul acesta să prezinte bucureştenilor o parte din moştenirea gastronomică a Uniunii Europene. Cea de-a patra ediţie a evenimentului este organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti, prin Biroul de Integrare Europeană din cadrul Comisiei Europene şi este parte a proiectului european Open Days.

Evenimentul va avea loc în Parcul Tineretului, într-un spaţiu acoperit de 1.000 de metri pătraţi, iar adiacent acestuia se va desfăşura un picnic european. Bucătarii români, dar şi invitaţii din afara ţării vor prezenta reţete specifice celor 27 de state membre UE.

Mai mult, tema acestei ediţii va fi reflectată în pregătirea unui sandvici european, care va îngloba cât mai multe dintre produsele tradiţionale ale ţărilor membre UE: baghetă din Franţa, brânză olandeză, şuncă din Spania, Italia şi România, maioneză, unt sau alte ingrediente savuroase din ţări care şi-au câştigat un renume prin ele. Sandviciul va avea 27 de metri lungime – câte un metru pentru fiecare stat membru -, iar la final va fi donat unui aşezământ social.

Pe lângă prezentări şi demonstraţii culinare, vor avea loc şi seminarii dedicate produselor tradiţionale şi siguranţei alimentare din UE, dar şi activităţi pentru copii. Invitaţi să susţină demonstraţii culinare sunt Cezar Munteanu şi Horia Vîrlan.

În cadrul unei secţiuni speciale vor fi prezentate vinuri şi varietăţi de bere din UE, cum pot fi ele asociate diferitelor feluri de mâncare şi chiar cum pot fi folosite la prepararea bucatelor. În Uniunea Europeană se produc peste 5.000 de tipuri de bere, din care peste 3.000 provin din Belgia. O bogată ofertă de tipuri de bere se regăseşte în ţări precum Olanda, Danemarca, Germania, Cehia şi România.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă