La mansarda Cărtureşti Verona până sâmbătă se găteşte, se discută şi se degustă, la „Salonul Gurmand”. „Periplul dantesc prin Purgatoriul Postului ascute simţurile şi ne pregăteşte pentru festinul adecvat sarbătoririi Învierii”, susţin organizatorii, care vă invită „să citiţi cărţi de bucate slăbite la preţ de post şi să polemizaţi pe marginea bucătăriei româneşti”.
Actorul Valentin Uritescu va încerca să răspundă la întrebarea: „Există sau nu bucătărie autentic românească?” şi va prezenta publi¬cului audiobookurile „Gastronomicele”, cu năstruşnicele reţete marca Păstorel Teodoreanu. Antropologul Bogdan Iancu şi publicitarul Florin Dumitrescu vor încerca să explice cum s-au raportat la tradiţiile culinare marketingul şi pu¬blicitatea locală.
Teoriile gastronomice vor fi puse în practică în demonstraţii culinare realizate de Viorel Copolovici, iar Ana Ponta vine să evoce bucătăria bunicii, cu dulapul ei plin de mirodenii şi reţete inventate pe loc.