29.8 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialSala Sporturilor, în reconstrucţie

Sala Sporturilor, în reconstrucţie

HCM pare să aibă şanse reale de a juca la Constanţa meciurile din Liga Campionilor, după ce Sala Sporturilor a intrat în reconstrucţie.

Unul dintre cele mai mari semne de întrebare ale sportului constănţean îl reprezintă Sala Sporturilor. O clădire veche ce nu mai îndeplineşte standardele internaţionale, lucru inimaginabil, dacă ţinem cont că oraşul de la malul mării are patru formaţii care joacă în competiţiile continentale.

Din aceste cauze, HCM Constanţa a fost nevoită să realizeze cea mai mare performanţă din istoria sa, accederea între cele mai bune 16 echipe ale Europei, departe de suporterii de zi cu zi, la Buzău. Direcţia pentru Sport a Judeţului a demarat însă un proiect ce poate aduce arena constănţeană la standardele europene, astfel că echipele de la malul mării vor putea să îşi joace meciurile europene pe propriul teren.

Principala problemă o reprezenta lăţimea suprafeţei de joc. Distanţa dintre teren şi tribune, atât pentru handbal, cât şi pentru volei, nu era suficient de mare pentru ca sala să fie omologată pentru jocuri din principala competiţie de pe Bătrânul Continent, Liga Campionilor. Această distanţă urmează a fi mărită prin înlăturarea a două rânduri de scaune. Acest lucru va duce la reducerea capacităţii sălii, însă este un sacrificiu cât se poate de util pentru sportul constănţean. „Trebuie să conştientizăm faptul că este mai important ca echipele să joace la Constanţa decât numărul spectatorilor. Sunt sigură ce suporterii constănţeni vor înţelege şi că sunt de acord cu demersul nostru”, a declarat directorul DSJ, Elana Frâncu. Lucrările de redimensionare a arenei din Bulevardul Tomis ar trebui să dureze până la jumătatea lunii septembrie, adică, cu o singură săptămână înainte de debutul handbaliştilor în Liga Campionilor, sala să fie redată în folosinţă. Până atunci, echipele constănţene se vor antrena în Sala „Tomis”. 

Constănţenii vor acasă

Echipierii HCM-ului sunt entuziasmaţi de faptul că pot reveni la Cvonstanţa pentru jocurile din Liga Campionilor. Aceştia speră ca lucrările să fie gata la timp pentru a juca şi primul meci acasă şi a inaugura sala cu un succes. „Am avut o atmosferă extraordinară şi la Buzău, dar nu se compară cu cea de acasă. Le mulţumim suporterilor de acolo şi sperăm ca şi anul acesta să se bucure alături de noi, dar din faţa televizoarelor pentru că noi ne dorim să jucăm la Constanţa”, a declarat portarul echipei de pe litoral, Mihai Popescu.

3 sute de mii de lei au fost alocaţi pentru modificarea Sălii Sporturilor, banii pro­venind de la Agenţia Naţională pentru Tineret şi Sport.

Cele mai citite

Încep probele scrise din cadrul Bacalaureatului

Probele scrise din prima sesiune (iunie - iulie) a examenului naţional de bacalaureat 2024 se vor desfăşura, în perioada 1 - 5 iulie, conform...

Zone din 5 sectoare ale Capitalei, din nou fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în mai...

Consultări privind calendarul alegerilor, la Guvern, astăzi și mâine

Guvernul anunţă consultări, astăzi și mâine, cu partidele politice pe tema calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare din acest an."Având în vedere intenţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă