15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialSala de gimnastica de la Izvorani, gata de lucru

Sala de gimnastica de la Izvorani, gata de lucru

Lume multa la inaugurarea de ieri a salii de gimnastica de la Izvorani – prima incinta din cadrul viitorului Complex Olimpic „Sydney 2000”.

Alaturi de Ion Tiriac, acum iesit din lumea sportului, si Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, initiatorul, respectiv continuatorul proiectului, care au taiat clasica panglica, s-au aflat o serie de personalitati – Ilie Nastase, presedintele FR de Tenis, Nicolae Vieru, presedintele de onoare al FR de Gimnastica, Florian Gheorghe, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, si nu in cele din urma Octavian Belu si Mariana Bitang, fostii antrenori ai lotului olimpic feminin de gimnastica, pe care i-au elogiat in alocutiunile lor cei care au luat cuvantul.

Cine va folosi sala?

Deocamdata toata lumea se intreaba cine va folosi sala ultramoderna de la Izvorani, pentru construirea si dotarea careia au fost investite 42 miliarde de lei. „Este o sala excelenta de antrenament, dar in nici un caz nu vom desfiinta cantonamentul de la Deva pentru a veni aici unde spatiile de cazare sunt scumpe, insuficiente si departe de o unitate de invatamant”, a precizat Nicolae Vieru.
„Loturile olimpice se vor pregati cu siguranta si la Izvorani, dar mai ales inainte de marile competitii. Anul viitor il voi invita aici pe Bruno Grandi (n.r. – presedintele Forului international de gimnastica – FIG) care sper sa fie de acord cu organizarea unei tabere internationale de gimnastica la Izvorani. Astfel vom putea scoate si un profit de pe urma acestei sali”, a mai spus Vieru.

Octavian Belu, inapoi la gimnastica!

Desi in continuare nu a declarat nimic legat de o eventuala revenire la lotul olimpic feminin de gimnastica, Octavian Belu a lasat sa-i scape o afirmatie: „Pana la urma va trebui sa ma intorc la gimnastica pentru ca asta stiu sa fac cel mai bine. Doar n-o sa ma apuc de afaceri imobiliare”. In ce conditii, unde si cand, nu a precizat. Singura certitudine este ca Belu si Bitang sunt doriti la lot de sefii COSR si ANS, dar decizia vizavi de componenta colectivului tehnic o va lua FRG.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă