17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialSăgeata Năvodari, de nerecunoscut

Săgeata Năvodari, de nerecunoscut

Victime ale amatorismului federalilor şi „lepefiştilor” români, ACS Timişoara şi Săgeata Năvodari au avut toate premizele pentru a oferi un spectacol agreabil sâmbătă seara pe jalnicul stadion Farul, din Constanţa. Meciul însemna posibilitatea ca una dintre formaţii să treacă pe primul loc, peste FC Botoşani, a treia nou-promovată care „rupe norii” în Liga 1, şi care se cocoţase pe cea mai înaltă poziţie din clasament cu o zi înaine. Pe teren n-a fost însă decât Timişoara şi jucătorii ei mai în vână şi mai concentraţi, Săgeata „reuşind” cea mai slabă evoluţie din era Selymes, asemănătoare cu perioada de pregătire când accentul se punea pe acumulările fizice.

„Am fost de nerecunoscut şi am jucat mai slab chiar decât la Botoşani. Am alergat enorm, dar fără să gândim, iar erorile făcute pe partea dreaptă a defensivei au fost impardonabile. Trebuie să cîştigăm cu Vasluiul şi Viitorul pentru a fi în obiectiv, dar va fi foarte greu cu asemenea prestaţii”, a sintetizat, onest, Tibor Selymes prestaţia din partida cu bănăţenii.

Filmul meciului

Săgeata, cu Lupu, Tigoianu şi Popin titulari surpriză, a început practic partida de la 0-1 după ce Szalbocs Szekely a finalizat profesionist o fază „braziliană” marca Trandu. Tot Szekely putea închide meciul încă din primul sfert dar a trimis pe lângă din 6 metri, după ce îi „executase” dintr-o singură mişcare pe adormiţii fundaşi centrali ai Năvodariului (16’), până în minutul 35 impesia fiind că oaspeţii vor face instrucţie cu Săgeata. Contrar cursului jocului, Florin Popa a egalat după un corner (36’), imediat Szekely ameninţând integritatea transversalei cu o torpilă la care Panagopoulos a privit neputincios. Nanu a ratat şi el şansa unui 2-1 pentru oaspeţi chiar înainte de intrarea la cabine, spre fericirea puţinilor suporteri veniţi la stadion care au sperat că Năvodariul va reveni după pauză.

După odihnă, aspectul jocului a rămas similar, cu năvodărenii impotenţi în ultimii 35 de metri şi bănăţenii arţăgoşi şi plini de inventivitate, nu însă şi pe tabelă. Asta până în minutul 68, când centralul Marius Bocăneală a ţinut să-şi facă simţită prezenţa nu doar prin cartonaşe galbene ci şi prin „orbul găinilor”. Nanu a centrat din dreapta, Bărbuţ l-a atacat ca la K1 pe unul dintre fundaşii năvodăreni, a făcut şi henţ, ca tacâmul să fie complet, iar Boldea a înscris nestingherit, centralul arătând centrul ternului în loc de un galben pentru internaţionalul de tineret. Din păcate, aşa s-a scris şi istoria meciului, gazdele fiind incapabile să pericliteze măcar careul advers, defensiva bănăţenilor jucând perfect.

„Nu am văzut faza golului doi de aproape, dar mi s-a spus că a fost fault în atac. Nu vreau să comentez pe această temă”, s-a rezumat să declare Selymes despre faza care a decis până la urmă meciul, a doua eroare mare consecutivă care se face împotriva Săgeţii.

ECHIPE

Au jucat:

Panagopoulos – Peteleu, Popa, Munteanu, Filip – N’Doye, Muzac (71’ Vezan), Tigoianu, Dinu, Lupu (53’ Chiţu, 65’ Iordache) – Popin.

Nuno Claro (39’ Coca) – Nohai, Scutaru, Şeroni, Nicola – Bărbuţ, Petre, Trandu, anu (76’ Popovici) – Boldea (84’ Garobsov) – Szekely.

Au marcat:

Szekely (4’), Popa (36’), Boldea (68’)

 

SOLIDARITATE

Grevă pentru Farul

 

La intrarea pe teren pentru partida cu Timişoara, fotbaliştii Săgeţii au intrat pe teren purtând un banner cu inscripţia „Salvaţi Farul!”, cu trimitere directă la iminentul faliment al grupării de pe litoral. De altfel, la meci a fost prezentă şi o parte a galeriei fariste care a scandat lozinci pro-Farul, înainte de a părăsi stadionul şi a se îndrepta către terenul II acolo unde mai mulţi suporteri constănţeni se află în greva foamei încerând să sensibilizeze oamenii de afaceri din Constanţa şi pe fostul patron pentru ca echipa cu o istorie de 93 de ani să nu dispară. Aceiaşi suporteri au încercat, la jumătatea săptămânii, trecute să convingă autorităţile judeţene să investească totuşi la Farul în ciuda problemelor dintre actualii proprietari şi cei vechi, dar s-au lovit de refuzul Consiliului Judeţean. Farul Constanţa are datorii de circa 11 milioane de euro, două milioane către administratorul judiciar prin procesul de insolvenţă (care trebuie achitate până în luna noiembrie a anului viitor) şi nouă milioane către fostul proprietar al clubului (care refuză să elibereze un document scris prin care ar dona banii către FC Farul).

 

Cele mai citite

Nadia Comăneci a dezvăluit discuția purtată cu Serena Williams, la finala de gimnastică de la JO 2024

Nadia Comăneci, prezentă la evenimentul Țiriac Foundation Trophy, a oferit câteva detalii interesante despre discuția sa cu Serena Williams, pe care a întâlnit-o recent...

Portugalia cere ajutorul Europei. Incendiile de vegetație fac ravagii

Portugalia a solicitat UE să îi trimită mai multe avioane de stingere a incendiilor, în timp ce cel puțin 15 incendii făceau ravagii în...

Doi bărbați au murit după ce mașina în care se aflau a intrat într-un copac

Doi bărbați au decedat în noaptea de duminică spre luni, după ce autoturismul în care se aflau a lovit un copac. În urma impactului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă