22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialS-au reunit constănţenii

S-au reunit constănţenii

Echipele constănţene de fotbal au demarat pregătirea pentru a doua parte a stagiunii competiţionale 2012/2013.

Cele două reprezentante ale Constanţei în fotbalul românesc şi-au reluat ieri pregătirile. FC Viitorul şi FC Farul pornesc în noul an cu gânduri diferite. Prima vrea o clasare cât mai bună în eşalonul de elită în timp ce marinarii fug de umilinţa unei eventuale retrogradări în Liga a III-a. Ambele echipe sunt încrezătoare că nu vor avea nici o problemă în a-şi îndeplini aceste obiective.

Viitorul s-a reunit la baza proprie de la Ovidiu, fără doi jucători. Vaştag şi golgheterul Iancu au fost transferaţi, dar în locul lor pot fi aduşi mai mulţi jucători de la Academia „Hagi”. La Farul situaţia este total diferită. Constănţenii „au scăpat” de mai mulţi jucători, dar anunţă că locurile lăsate libere vor fi acoperite imediat. Tehnicianul Alin Artimon spune însă că nu este nicio grabă şi că transferurile trebuie gândite bine.

„Nu ne grăbim. Este adevărat, la unii ne-am hotărât, la unii avem discuţii avansate, însă până acum nu am achiziţionat niciunul”, a arătat Artimon, care, pentru întărirea lotului, îşi doreşte patru fundaşi (câte unul pentru fiecare post din apărare), doi jucători sub 21 de ani şi un mijlocaş central. La Farul ar putea ajunge, sub formă de împrumut, şi fotbalişti de la FC Viitorul.

Atât Farul, cât şi Viitorul vor petrece prima parte a pregătirii la propriile baze. Obiectivul este reacomodarea la efort.

Situaţia portarului George Curcă, căpitanul din tur al „marinarilor”, este incertă. Goalkeeper-ul de 31 de ani şi-a terminat contractul cu Farul şi se află în căutarea unui angajament în prima ligă. Deşi ieri nu rezolvase nimic, astăzi nu va fi prezent la reunirea echipei constănţene. „Nu am nimic sigur. Discut cu două – trei formaţii din primul eşalon. Nu vreau să-i încurc pe oamenii de la Farul, astfel că voi veni doar în momentul în care nu se va concretiza nimic la Liga I şi bineînţeles dacă mai e nevoie atunci de mine. Sigur, risc în acest moment, pentru că, până atunci, poate Farul îşi va găsi un alt portar, dar aşa am considerat eu că e mai bine”, a spus Curcă.  

Preferă Turcia

Cele două echipe de pe litoral vor efectua şi cantonamente externe. Ambele au hotărât să meargă în Turcia pentru a se pregăti. Farul va efectua un singur stagiu de pregătire în Antalya, în timp ce Viitorul va merge de două ori pe malul Bosforului.

De asemenea, perioada de pregătire din Turcia este şi prilej de jocuri amicale. Viitorul şi-a perfectat deja o serie de meciuri de pregătire, în timp ce marinarii vor discuta cu adversarii la faţa locului. Farul va juca mai multe meciuri de pregătire şi la Constanţa.

12 este locul pe care se află Viitorul în clasamentul Ligii I, iar Farul pe 13 în eşalonul secund.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă