16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialRudelor le este frica si sa vorbeasca la telefon

Rudelor le este frica si sa vorbeasca la telefon

Familia galateanului Nelu Ilie trece printr-o perioada extrem de tensionata, mai ales dupa ce in ultimele zile cazul a devenit un subiect de ample dispute politice, ajungandu-se chiar la demisia ministrului de Externe. Iar toate acestea vin dupa trei luni in care sora si sotia lui Nelu, Renata Ilie, grefiera la o instanta locala, au stat cu sufletul la gura asteptand vreo veste buna de la autoritati.
Se pare ca Renata a fost puternic marcata de aceasta situatie, pentru ca pe 10 ianuarie, la doua luni de la arestarea sotului sau de catre Politia Militara a SUA, a intentat proces de divort. Motivele sunt trecute sub tacere.
O ruda a afirmat ca Nelu si-ar fi rugat rudele sa nu mai vorbeasca cu nimeni, pentru ca si asa tot balamucul la care s-a ajuns i-a distrus familia. Ieri, la blocul E8, din cartierul Tiglina 1 din Galati, era liniste. Un pensionar din bloc ne-a spus ca habar nu are ca barbatul despre care televiziunile vorbesc de o saptamana ii este vecin. Apartamentul de doua camere nedecomandate in care locuiesc Renata si Nelu Ilie este situat la ultimul etaj. Ieri, soneria era decuplata si nimeni nu raspundea la bataile in usa.

Intarzieri repetate

Sora lui Nelu, Dana Ilie, a declarat ca duminica seara Nelu i-a telefonat sotiei si i-a spus ca este bine si ca abia asteapta sa se intoarca acasa. Ieri dimineata au aflat de la jurnalele de stiri ca acum sunt alte probleme, ca s-ar fi defectat aeronava Hercules care trebuia sa ii aduca in tara pe cei doi. Toate aceste intoarceri de situatie, criza politica ivita, toate speculatiile care se fac, conform carora Nelu ar fi spion, au strecurat teama in sufletele celor din familie: “Noua deja parca ne este teama, pentru ca trebuiau sa vina, iar acum nu mai vin pentru ca s-a defectat aeronava. Deja ne-a luat tremuratul, pentru ca nu stim in ce suntem bagati. Vedeti ce intorsatura au luat lucrurile si pe noi chiar ne sperie. De la un caz de oameni simpli s-a ajuns la ce s-a ajuns si suntem chiar speriati. Ne sperie si toata situatia din tara, si situatia politica. Ne este si frica sa mai vorbim la telefon”, a spus Dana Ilie.

“O prostie scornita de politicieni”

Ioan Iacob, unul dintre locatarii din blocul in care locuieste Nelu Ilie, a spus ca toata povestea cu spionajul este o bagatela scornita din cauza certurilor dintre politicieni: “Cum o sa fie spion? Ideea lansata de Norica Nicolai, Tariceanu, Geoana si Voiculescu este o prostie, pentru ca de dragul politicii, ca sa le iasa pasientele impotriva presedintelui Traian Basescu si a ministrului de Externe, arunca cu noroi impotriva unor oameni simpli. Cum sa fie spion un baiat care la revolutie avea 24 de ani si cum sa fie el un «agent 007» cu acoperire de electrician? Pai asta face un spion, se duce la munca si locuieste la doua camere, la etajul 4?”.
Fara sa acuze pe nimeni, sora lui Nelu a spus si ea ca toata povestea cu spionajul este o tampenie: “Este departe de el lucrul asta. S-a dovedit ca nu este spion. Este o tampenie. Eu recunosc ca fratele meu este vinovat de faptul ca nu si-a respectat atributiunile acolo, dar deja este prea mult la ce s-a ajuns. Au vazut toti filme americane si acum face fiecare scenarii dupa cum ii lucreaza imaginatia, departe de realitate. Dar nu o stim nici pe aia. Cand vor veni acasa, ne vor povesti ce si cum s-a intamplat. Ma rog la Dumnezeu sa lumineze sufletele la toti si sa-i vedem linistiti acasa”, a declarat ieri Dana Ilie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă