25.7 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăSpecialRomtelecom urca la 30 Mbps

Romtelecom urca la 30 Mbps

Romtelecom a lansat doua noi abonamente la internet broadband, cu viteze de pana la 30 Mbps, cu 50% mai mari decat vitezele furnizate pana in prezent, atat pentru persoane fizice, cat si pentru companii, clienti noi sau existenti.
Cele doua noi abonamente sunt: Romtelecom Clicknet 20 Mbps, la un tarif lunar de 9,9 euro,TVA inclusa, si Romtelecom Clicknet 30 Mbps, la un tarif lunar de 14,9 euro,TVA inclusa.
Aceasta oferta este disponibila, in prezent, in 10 orase din tara: Bacau, Braila, Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Iasi, Piatra Neamt, Ploiesti, Sibiu si Timisoara.
"Pentru a oferi aceste noi abonamente, am imbunatatit capacitatile retelei prin inlocuirea cablurilor de cupru cu unele de fibra optica si planuim in perioada urmatoare sa extindem aceste lucrari si in alte orase," a declarat Wolfgang Breuer, Director Executiv Tehnologie si Operatiuni, Romtelecom.
Abonamentele sunt disponibile pentru contractele incheiate pe 2, respectiv 3 ani, pentru care clientii beneficiaza de activare fara taxe a serviciului, modem gratuit si de o linie VoIP fara costuri suplimentare. Pentru contractele pe 3 ani acestia primesc in plus si un abonament gratuit pe toata durata contractului la Romtelecom Clicknet Mobile 2GB, oferit impreuna cu un modem USB (EVDO) la tariful de 29 euro,TVA inclusa.
 
Companiile mai beneficiaza de solutia de gazduire web BeOnline standard, de serviciul de garantare a calitatii (SLA), IP static gratuit, modem fara taxe suplimentare (in functie de perioada contractuala) si de o solutie antivirus – toate incluse in abonamentele lunare de 22,61 euro, TVA inclusa, pentru Romtelecom Clicknet 20 Mbps, respectiv pentru 24,99 euro, TVA inclusa, pentru Romtelecom Clicknet 30 Mbps.

Tehnologia pe care se bazeaza noile abonamente este VDSL, o tehnologie DSL care asigura viteze mai mari de transfer a datelor, utilizata pentru prima data in Romania.

Deocamdata, campionul vitezelor mari este RDS&RCS care ofera, prin serviciul Fiber Link, viteze de pana la 50 Mb/s in Internet si Metropolitan, pentru 40 de orase din tara. Tariful acestui abonament este de 39 de lei, cu TVA si linie telefonica incluse, existand si varianta cu viteze de pana la 30 Mbps – 28 de lei cu TVA.
Celalalt mare concurent al acestor companii este UPC, a carui abonament Large ofera viteze de pana la 24 Mbps, pentru 52 de lei, fara TVA.

Cele mai citite

Atacurile israeliene din Fâșia Gaza au făcut 61 de morți în 48 de ore

Loviturile militare israeliene din Fâșia Gaza au ucis cel puțin 61 de persoane în decurs de 48 de ore, au declarat sâmbătă medicii locali,...

Un vagon al unui tren de marfă cu cereale a deraiat la ieșirea din stația Valu lui Traian

Un vagon al unui tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat, sâmbătă, la ieşirea din staţia Valu lui Traian. Circulaţia feroviară se desfăşoară...

Crimă șocantă în Franța: un bărbat cu probleme psihice și-a omorât soția, cei doi copii și a rănit alți doi oameni

Un bărbat cu un istoric de probleme psihiatrice şi-a înjunghiat mortal soţia şi pe cei doi copii mici ai lor la Mormant, un orăşel...
Ultima oră
Pe aceeași temă