6.8 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăSpecialRomânii şi bulgarii pot aduce numeroase beneficii

Românii şi bulgarii pot aduce numeroase beneficii

Imigranţii români şi bulgari ar putea face mai mult pentru Marea Britanie decât fac britanicii, a declarat un oficial din cadrul Ministerului britanic de Interne, Earl Attlee, relatează The Daily Mail, preluat de Mediafax.

Citeşte şi: Politician german: 46% din românii şi bulgarii ajunşi în Germania nu au pregătire profesională

Potrivit publicaţiei, oficialul conservator îşi exprima astfel acordul cu declaraţii ale Lordului Davis, un parlamentar laburist, potrivit căruia aceşti imigranţi ar putea plăti ca taxe mai mult decât ar încasa ca ajutoare, la fel ca şi ceilalţi imigranţi UE, mai vechi. Earl Attlee a mai declarat că guvernul britanic este “foarte mulţumit” de libera circulaţie a persoanelor în interiorul Uniunii Europene, după anularea restricţiilor la 1 ianuarie.

Citeşte şi: 12 români arestaţi la Londra pentru că nu aveau acte

Lordul Davis, membru al Camerei superioare a Parlamentului, fost ministru al Apărării în guvernul laburist al lui Gordon Brown, l-a întrebat marţi pe Attlee, în Camera Lorzilor, dacă a văzut studiul publicat recent de University College London (UCL), potrivit căruia imigranţii din UE veniţi în ţară în ultimii zece ani au contribuit prin taxe cu bani mai mulţi decât au încasat ca ajutoare, “spre deosebire de britanici”.

Citeşte şi: Cameron vrea să impună UE limitarea accesului muncitorilor români în Marea Britanie

“Cu alte cuvinte, ne-au furnizat un surplus financiar şi fiscal substanţial, spre beneficiul fiecărui contribuabil din această ţară”, a conchis lordul laburist, întrebân-du-se retoric dacă nu cumva “există posibilitatea ca harnicii români şi bulgari să le calce pe urme” imigranţilor mai vechi.

Citeşte şi: AFP: Exodul inteligenţei din România şi Bulgaria continuă

Earl Attlee i-a răspuns că este de acord cu ideea că românii şi bulgarii vor aduce beneficii economice nete Marii Britanii.

Citeşte şi:  ”Invazia” românească în Marea Britanie nu a mai avut loc

El a mai declarat, ulterior, că toate cele trei partide, inclusiv Partidul Conservator, au fost de acord cu anularea restricţiilor după perioada de tranziţie de şapte ani. “De aceea suntem foarte mulţumiţi de aderarea României şi Bulgariei la UE şi de libera circulaţie a acestor oameni de la 1 ianuarie”, a spus el.

Citeşte şi: Muncitorul român, venit în Marea Britanie pe 1 ianuarie, a ajuns celebru

Un profesor emerit de statistică de la UCL, Mervyn Stone, şi statisticianul Nigel Williams, de la grupul de reflecţie Civitas (dreapta), au sugerat că studiul citat de lordul laburist este o lucrare “în mod fatal defectuoasă”. Ei au criticat metodologia utilizată pentru evidenţierea impactului imigranţilor asupra locuinţelor şi reţelei de transport.

Cele mai citite

Anchetă Poliția Capitalei: Diana Şoşoacă a filmat în cabina de vot şi a publicat un buletin de vot modificat

Secția 6 Poliție a fost sesizată despre aceste fapte și a demarat verificări Poliţia Capitalei a demarat o anchetă, în urma unei sesizări privind un...

Prezența la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale: BEC publică date la anumite intervale

Conform deciziei BEC, informații despre prezența votului vor fi prezentate public astfel: Ora 9:30 – pentru situația de la ora 9:00; Ora 15:30 – pentru situația...

Marcel Ciolacu: Am votat pentru o Românie al cărei președinte să muncească pentru țară

Președintele PSD a adăugat că a votat și pentru stabilitate, echilibru şi echitate socială Marcel Ciolacu a declarat, la ieșirea din secția de votare că...
Ultima oră
Pe aceeași temă