17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialRomânii care lucrează deja în Spania nu mai au nevoie de permis

Românii care lucrează deja în Spania nu mai au nevoie de permis

Românii care lucrează legal în Spania nu mai au nevoie de un nou permis de muncă, dar el rămâne valabil pentru cei care vor să intre pe piaţa muncii, a anunţat Ministerul Muncii şi Imigraţiei spaniol pentru ziarul El Pais.

Românii care vor să muncească pe pământ spaniol vor fi obligaţi să deţină un permis de muncă cel mai probabil de la 1 august şi va fi revizuit în termen de un an, susţin surse din guvernul spaniol. „Este o măsură cu caracter temporar şi va fi obiectul unei evaluări continue, în funcţie de evoluţia pieţei muncii din Spania”, a declarat ministrul Muncii şi Imigraţiei, Valeriano Gómez.

Deşi decizia vizează doar românii, nu şi muncitorii bulgari, obligaţia de a deţine un permis poate fi prelungită până în 2014 cu condiţia ca muncitorii să fi avut un loc de muncă.

Mai multe ONG-uri spaniole care lucrează cu imigranţi au criticat guvernul pentru că muncitorii străini au fost declaraţi vinovaţi pentru criza din Spania.

De când sunt membre UE, României şi Bulgariei li s-au dat şapte ani ca să aplice libera circulaţie a muncitorilor, însă Spania este printre puţinele state din UE care a întrerupt această decizie după doi ani, în 2009.

Pe pământul spaniol trăiesc în prezent 865.000 de români, dintre care aproape 303.000 cotizează la asigurarile sociale din Spania.

 

Cele mai citite

Un întreg departament a demisionat! „Toți cei 25 de membri au plecat”

Potrivit unui raport Bloomberg, întreaga echipă de 25 de membri ai diviziei Annapurna Interactive a demisionat după ce încercările lor de a se scinda...

Străbunicii criminali ai Europei

Uitata doamnă Merkel vrea să rămână în neuitare și își publică memoriile intitulate grandios,”Libertatea”. Titlul e de o maximă ipocrizie, libertatea individuală fiind cel...

Plouă într-o maternitate nouă care a fost inaugurată recent. Investiția s-a ridicat la 20 milioane de euro

La doar o lună după inaugurarea Maternității Bega din Timișoara, unitatea, în care s-au investit 20 de milioane de euro, se confruntă cu infiltrări...
Ultima oră
Pe aceeași temă