23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialRomania revine la Euro 2008

Romania revine la Euro 2008

Dupa esecul nationalei Romaniei la Euro 2008, toate sperantele iesenilor se indreapta acum spre echipa de gardieni a Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi. Gardienii ieseni reprezinta Romania la Campionatul European de Fotbal al Ofiterilor din Penitenciare – EURO 2008.

Intrecerea care se desfasoara de astazi pana pe 25 iunie, la Bratislava, are denumirea oficiala "European Football Championship of Prison Officers – Euro 2008". Echipa "Luceafarul" Iasi este una dintre favoritele competitiei, avand un bogat palmares international si unul dintre cele mai de temut atacuri. Jucatorii au facut ieri deplasarea catre cantonamentul din Slovacia cu mult entuziasm. "Suntem hotarati sa continuam performanta Romaniei, care a fost oprita de Olanda. Avem un mijloc de invidiat si apararea cea mai tare din competitie. Speram un loc pe podium, pentru ca tricolorul romanesc sa urce din nou in elita Europei si, de ce nu, chiar pe cel mai inalt catarg", a declarat magistratul Marius Vulpe, directorul Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi, care a facut deplasarea cu echipa la Bratislava.

Angajatii institutiei iesene participa la acest campionat ca urmare a invitatiei primite din partea primului-ministru al Republicii Slovacia, a ministrului Justitiei, precum si a directorului general al "Corps of Prison and Court Guard" Bratislava.
Fotbalistii de la AS "Luceafarul" vor avea de infruntat, pe stadionul din Nitra, reprezentantele a noua tari: Slovacia, tara gazda, Cehia, Polonia, Franta, Croatia, Danemarca, Luxembourg, Ungaria si Slovenia. Aceasta este cea de-a treia competitie de acest gen la care participa "tricolorii" de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi. Celelalte doua evenimente s-au desfasurat in 2004, in Cehia, unde echipa "Luceafarul" Iasi a luat medalia de bronz, fiind doar la diferenta de un gol de locul de vicecampioana a Europei. In Franta, in 2006, AS "Luceafarul" s-a clasat pe locul cinci, dar a avut absente de marca in echipa, datorita unor accidentari. Anul acesta institutia va fi reprezentata de un lot de 25 de membri, alaturi de intreg staff-ul tehnic, condus de directorul Marius Vulpe si antrenorul principal, Cantea Daniel.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă