23 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialRomânia, amical de lux la rugby

România, amical de lux la rugby

România îşi măsoară forţele la rugby cu Japonia, o naţională aflate printre primele zece ale lumii. Niponii petrec cea mai mare parte din timp în sala de forţă- vor să anihileze înaintarea “Stejarilor”.

“Suntem conştienţi ca va fi un meci foarte fizic. România este o echipă puternică, mai ales pe grămadă şi va fi un adversar dificil”,a spus Eddie Jones, antrenorul Japoniei.

Pentru Kosei Ono, reprezentantul echipei la întâlnirea cu presa, meciul de sâmbătă este “o bună oportunitate de a ne testa echipa.”

 “Avem şansa de a juca împotriva unei echipe din primele zece locuri la nivel mondial. Am făcut cateva schimbări pentru a putea face fata unui joc de intensitatea celor care ne aşteaptă la Cupa Mondială de anul viitor”, a spus galezul Lynn Howells, antrenorul României.

 “Îmi amintesc cu plăcere de acel meci, ca de altfel de toate meciurile mele împreună cu naţionala din aceşti zece ani. Ne-am pregătit pentru acest meci important cu gândul că este un nou pas în drumul nostru către Cupa Mondială”, a declarat Valentin Calafeteanu, care şi-a făcut debutul la naţională acum zece ani într-un meci cu Japonia, câştigat de “Stejari” cu 25-10.

Pentru meciul de sâmbătă împotriva Japoniei, antrenorul Lynn Howells a operat mai multe schimbări faţă de echipa care a înfruntat săptămâna trecută Statele Unite.

Astfel, printre primii cincisprezece jucători din echipa de start apare Ionuţ Botezatu, purtând tricoul cu numărul 11, din linia întâi urmând să facă parte Andrei Ursache şi Andrei Rădoi. Valentin Popirlan va intra în linia a doua, în plus faţă de formula anterioară apărând centrul Robert Dascălu. Florin Vlaicu va juca în această confruntare cu numărul 10, luându-i locul lui Dorin Manole, acesta din urma asumându-şi rolul de aripă, substituindu-se lui Adrian Apostol.

Stejarii pregătiţi pentru meciul test contra reprezentativei nipone sunt: 1. Andrei Ursache, 2. Andrei Radoi, 3. Paulica Ion, 4. Marius Sirbe, 5. Valentin Popirlan, 6. Ovidiu Tonita, 7. Mihai Macovei, 8. Daniel Carpo, 9. Valentin Calafeteanu, 10. Florin Vlaicu, 11. Ionut Botezatu, 12. Robert Dascalu, 13. Csaba Gal, 14. Dorin Manole, 15. Catalin Fercu

Modificari sunt şi pe banca de rezerve, unde îşi vor astepta rândul pentru a intra în teren Stelian Burcea şi Grigoraş Diaconescu.

Rezerve: 16. Otar Turashvili, 17. Mihaita Lazar, 18. Horatiu Pungea, 19. Alin Coste, 20. Stelian Burcea, 21. Grigoras Diaconescu, 22. Florin Ionita, 23. Robert Neagu.

Meciul dintre România şi Japonia este sâmbătă, de la ora 16, pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf. Biletele sunt disponibile la magazinul FRR, cât şi în reţelele partenere, www.bilete.ro si www.myticket,ro.

 

 

Cele mai citite

Cota jucătorilor români în Transfermarkt – noul târg de cai  

Lăsând deoparte ipocrizia, Campionatul European de fotbal a ajuns în minunata lume nouă un târg de cai. Echipa României, cu cea mai joasă cotă...

FOTO. Accident cu cinci morți și un rănit, în județul Suceava

Un accident rutier soldat cu cinci morţi şi un rănit s-a produs, în această dimineaţă, pe raza localităţii Cumpărătura din judeţul Suceava, au informat...

Cota jucătorilor români în Transfermarkt – noul târg de cai  

Lăsând deoparte ipocrizia, Campionatul European de fotbal a ajuns în minunata lume nouă un târg de cai. Echipa României, cu cea mai joasă cotă...
Ultima oră
Pe aceeași temă