22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialRomân incendiat de 6 italieni, ca pedeapsă pentru un furt

Român incendiat de 6 italieni, ca pedeapsă pentru un furt

Pentru că a furat unelte agricole de la o fermă din localitatea Borgia, regiunea Calabria din sudul Italiei, un român a fost pedepsit pentru fapta sa de un grup de şase italieni care l-au sechestrat şi l-au dus pe un câmp unde l-au stropit cu un lichid inflamabil şi i-au dat foc, acesta având norocul ca flăcările să nu îi cuprindă tot corpul, informează marţi publicaţia locală Il Quotidiano della Calabria, consultată de Agerpres.

 

Potrivit carabinierilor din Borgia, Victor Penciuc, de 21 de ani, a furat împreună cu un alt român nişte foarfeci şi o cositoare de la ferma respectivă, iar după descoperirea faptei un grup de şase cetăţeni italieni au pornit într-o expediţie punitivă, reuşind să îi găsească pe cei doi, să îi sechestreze şi să îi ducă pe un câmp. Celălalt român a reuşit să fugă, iar Victor Penciuc a fost dezbrăcat la piele, bătut, iar apoi stropit cu un lichid inflamabil şi incendiat. Doar întâmplarea a făcut ca flăcările să nu se întindă pe tot corpul, provocându-i însă arsuri pentru care a fost internat în spital cu o prognoză de recuperare de 30 de zile.

Cei şase cetăţeni italieni, trei adulţi având 45, 46 şi 49 de ani, precum şi trei tineri, toţi în vârstă de 19 ani, domiciliaţi în Borgia, au fost denunţaţi de carabinieri pentru răpire, provocarea de leziuni fizice grave şi tentativă de omor, iar procuratura din Catanzaro urmează a emite pe numele lor mandate de arestare preventivă. Pe de altă parte, cei doi hoţi români au fost denunţaţi la rândul lor pentru furt grav, mai menţionează sursa citată.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă