38.4 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSpecialRevolta la Westminster

Revolta la Westminster

Primul ministru britanic, Gordon Brown, este pe cale sa starneasca o revolta in randurile clasei politice de la Londra dupa ce a inghetat salariile ministrilor cabinetului sau si a anuntat intentia de a limita sporurile salariale ale parlamentarilor, a scris cotidianul The Times.
Premierul britanic ar dori sa dea in acest fel un exemplu de retinere in privinta cheltuielilor din sectorul public intr-un moment de crestere accelerata a inflatiei in Regatul Unit. Masura i-a surprins insa neplacut atat pe aliatii, cat si pe adversarii politici ai premierului. The Times citeaza un ministru de rang inalt, potrivit caruia "ar fi vorba de un gest politicianist de cea mai proasta factura". In ceea ce-i priveste pe ministri, este vorba de 1,5% din salariu, iar pe parlamentari, de o suma de aproximativ 1.950 de lire.

Cele mai citite

Premierul francez va prelua rolul de interimar într-o Franță blocată

Președintele Emmanuel Macron a acceptat demisia guvernului francez, dar i-a cerut premierului Gabriel Attal să conducă o administrație interimară, pentru moment Politica franceză este într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă