„Scandalul fraudării voturilor la Convenţia PDL: declaraţii despre cum s-au contabilizat voturile nule la Vasile Blaga”, titrează Adevărul în ediţia de vineri: „Voturile nule au fost trecute în dreptul candidaţilor, la cel puţin una dintre mesele la care s-au numărat voturile la Convenţia Naţională a PDL.
Liderul PDL Iaşi, Gabriel Surdu, i-a trimis pe ieşenii din comisiile de numărare a voturilor de la Convenţia PDL să dea declaraţie autentificată la un notar că alegerile s-au desfăşurat corect. Un om care a reprezentat-o pe Monica Macovei, Eugen Oprişa, a mers şi a declarat la notariat că şefii din comisia de numarare i-au pus să repartizeze candidaţilor voturile nule. Astfel, Blaga primeşte mai multe din voturile nule decat Udrea şi diferenţa dintre cei doi se micşorează”.
Din Cotidianul aflăm ce se întâmplă în Timişoara sub administraţia Ciuhandu – „În 10 ani o firmă a încasat 20 de milioane de euro montând semne de circulaţie şi separatoare de trafic”: „O firmă care a stors milioane de euro din bugetul local şi a inundat Timişoara cu semne de circulaţie, a preluat un contract exclusiv cu primăria cu două săptămâni înainte să fie înregistrată legal la Oficiul Registrului Comerţului(ORC).
După ce a încasat 20 de milioane de euro din bugetul local, în 10 ani, firma a fost reclamată la DNA pentru un prejudiciu de un milion de euro, în urma unui control executat de inspectorii Curţii de Conturi la Primăria Timişoara. Viceprimarul Timişoarei, Traian Stoia, mai spune că firma privată Rosign aproape că a falimentat societatea Drumuri Municipale, care aparţinea chiar primăriei, de la care a preluat cele mai bănoase activităţi”.
„Efectele reformei USL în Sănătate: bolnavii de la Socola scoşi în stradă şi risc ridicat de epidemie de TBC”, potrivit Curentul: „În vreme ce ministrul Sănătăţii şi-a concentrat o bună parte din eforturi, la început de mandat, pentru a-şi mobila propriul cabinet printr-o sponsorizare controversată făcută de o clinică privată şi pentru a anunţa concedieri masive la nivel de sistem, printr-o reorganizare cu multe necunoscute, sănătatea românilor este din ce în ce mai suferindă.
Lipsa acută de finanţare prelungeşte sine die criza citostaticelor şi odată cu aceasta şi suferinţa bolnavilor de cancer, iar angajaţii din sistem nu se mai gândesc demult la creşterile salariale promise în campanie electorală, întrucât acestea au fost înlocuite de ameninţarea concedierilor. Toate acestea au dus la situaţii disperate în sistemul de sănătate românesc, ignorate deocamdată de către conducerea ministerului”.