4.3 C
București
miercuri, 25 decembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Șeful Poliției Române a ajuns la mâna lui Ponta

REVISTA PRESEI. Șeful Poliției Române a ajuns la mâna lui Ponta

Ziarul Curentul scrie, miercuri, că șeful Poliției Române a ajuns la mâna lui Ponta. Inspectorul general al IGPR devine secretar de stat, potrivit unei modificări a Legii Poliției, adoptată marți de Camera Deputaților, care este și for decizional, cu 184 de voturi “pentru”, 112 voturi “împotrivă”și 4 abțineri. Astfel, inspectorul general al IGPR, cu rang de secretar de stat, va fi numit prin decizia primului-ministru, la propunerea ministrului afacerilor interne, după consultarea Corpului Național al Polițiștilor.

Gandul.info publică o analiză despre primele efecte ale votului extremist din Uniunea Europeană. Presiuni asupra guvernelor naţionale vor fi în primul rând în Franţa şi Marea Britanie, a comentat, în interviul acordat gândul, Doru Franţescu, director VoteWatch (Bruxelles): „Rezultatul alegerilor europarlamentare va avea semnificaţii zdravene asupra politicilor naţionale, în sensul libertăţii de circulaţie a forţei de muncă, în cazul UK, a tuturor libertăţilor de circulaţie, în cazul Franţei. Frontul Naţional este şi anti-imigraţie, şi protecţionist şi ar vrea să elimine şi celelalte libertăţi de circulaţie (a persoanelor, capitalului şi serviciilor, n.red.), despre care crede că sunt în detrimentul Franţei”.

Adevărul publică o analiză a alegerilor cu titlul: lupii tineri din PSD le-au luat faţa bătrânilor baroni. PSD a câştigat la pas alegerile europarlamentare, însă, la o privire atentă, observăm că în unele judeţe patronate de vechii baroni partidului, scorul a fost mai slab decât se aştepta conducerea, sau chiar mai slab decât media pe ţară. Totuşi, capacitatea de regenerare a PSD nu a plesnit, iar alţi baroni tineri au început să scoată capul în teritoriu. „Baronaşul“ de Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean, rivalul local al lui Florin Popescu, a rupt din nou norii cu rezultatele de duminică. Astfel, PSD a strâns 67.141 de voturi, însemnând un scor de 50,31%.

Evenimentul zilei informează că Dinu Patriciu este de negăsit. Nici la al șaptelea termen de judecată de la Curtea de Apel București Dinu Patriciu nu a fost prezent în sală. Citația transmisă la o adresă din Londra s-a întors cu mențiunea, „destinatar necunoscut”. În aceste condiții, cele două judecătoare au decis ca, pe viitor, fostul magnat al petrolului să fie citat la avizierul instanței și la casa din țară, ultimul domiciliu cunoscut al lui Dinu Patriciu. În același timp, s-a luat decizia să se ceară detalii unui spital din Londra unde se bănuiește că a stat pentru o vreme Patriciu, înainte de a dispărea fără urmă. 

Analistul politic, Bogdan Teodorescu, declară într-un interviu pentru Jurnalul Naţional că toată agitaţia pornită pe dreapta scenei politice după alegerile europarlamentare are ca scop menţinerea lui Traian Băsescu la putere prin propulsarea lui în postul de premier, după alegerile prezidenţiale din toamnă.

Cotidianul informează că Nicolas Sarkozy,fostul președinte al Franței, se află din nou în centrul unui uriaş scandal politic. Partidul fostului preşedinte Nicolas Sarkozy a cerut unei companii de PR să emită facturi false pentru a acoperi o sumă de circa 10 milioane de euro, sumă cu care s-ar fi depăşit, de fapt, bugetul alocat campaniei prezidenţiale a lui Sarkozy, în 2012. Dezvăluirea a fost facuta de unul dintre avocaţii companiei Bygmalion, în cursul zilei de luni. 

Cele mai citite

Interes major pentru Autostrada Litoralului: 11 companii în competiție pentru contractul de miliarde

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat că lucrările vor fi realizate la standarde europene, proiectul fiind finanțat din fonduri europene și de la bugetul...

Țările care nu sărbătoresc Crăciunul și tradiții inedite din toată lumea

Crăciunul, celebrat pe 25 decembrie, este una dintre cele mai populare sărbători creștine la nivel global, marcând nașterea lui Iisus Hristos. Evenimentul nu este...

Patrimoniul mondial în pericol: Războaiele amenință siturile istorice și culturale

În anul 2024, conflictele armate din diverse colțuri ale lumii au avut un impact devastator asupra patrimoniului cultural global. Monumentele, siturile religioase și ruinele antice,...
Ultima oră
Pe aceeași temă