21.1 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Ponta: România nu a intrat în această iarnă în Schengen...

REVISTA PRESEI. Ponta: România nu a intrat în această iarnă în Schengen pentru că aşa a cerut Traian Băsescu

”Ponta: România nu a intrat în această iarnă în Schengen pentru că aşa a cerut Traian Băsescu”, titrează Cotidianul în ediţia de vineri: „România nu a intrat în această iarnă, dar a fost pe ordinea de zi a Consiliului JAI problema intrării României şi a Bulgariei în Schengen, pentru că aşa a cerut Traian Băsescu. A zis „după alegeri. Nu vorbiţi înainte, ca nu cumva să ajutaţi guvernul ăsta’. Şi atunci o să fim în februarie şi o să intrăm în Schengen”, ”a afirmat Ponta joi seară la Antena 3.

Aderarea României la spaţiul Schengen trebuia să se afle pe agenda europeană în această lună, dar discuţiile s-au amânat pentru anul viitor.

Victor Ponta l-a mai acuzat pe Traian Băsescu că ar fi vrut ca unele programe cu fonduri europene, blocate din cauza gestionării frauduloase în timpul guvernării PDL, să nu fie deblocate”.

”ALEGERI PARLAMENTARE 2012. Pericol maxim: şase metode de furat voturi”, aflăm din Evenimentul Zilei: ”Numărul mic de alegători din fiecare colegiu şi diferenţele mici între candidaţi vor face ca o fraudă de câteva sute de voturi să devină o tentaţie irezistibilă. Iată cum pot fura politicienii chiar din prima zi.
Cu doar câteva ore înaintea alegerilor, şefii partidelor politice nu sunt preocupaţi doar de prestaţia candidaţilor, ci şi de modul în care se vor desfăşura alegerile.

Strategii şi consultanţii politici au început să predea activului de partid lecţii cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru a bloca frauda electorală. Astfel au apărut adevărate ghiduri de fraudă electorală care prezintă, în funcţie de autori, între 10 şi 25 de modalităţi de a fura la vot.”

”INFOGRAFIE Economia României în 2012, văzută ca un tablou de bord. Ce se vede pe radar şi care avarii s-au aprins”, scrie Adevărul într-o analiză despre economia românească: ”La scurt timp după ce, în vara lui 2008, guvernatorul BNR Mugur Isărescu avertiza să nu izbim avionul, economia României a avut o aterizare dură şi a intrat într-o recesiune severă. Cum arătau, atunci, cadranele de pe bordul acelui avion este azi mai puţin important, dar se pare că acum suntem în pragul unei noi recesiuni, astfel că n-ar strica să ne uităm mai atent la panoul de comandă.(…) Şi acum, ca şi în 2008 sau 2010, era urgent să acţionăm comenzile de reabilitare a infrastructurii ori pe cele de accelerare a absorbţiei de fonduri UE; beculeţul care arată meteodependenţa din agricultură scintilează cu aceeaşi intensitate încă din anii ’90”.

Cele mai citite

Cluj-Napoca: Marcel Ciolacu a testat un nou model de mașină electrică

Premierul Marcel Ciolacu a testat la Cluj-Napoca un prototip de maşină electrică produs integral în România. Testul a avut loc în timpul vizitei pe...

Japonia se confruntă cu inundații catastrofale ce au provocat victime

Ploile torenţiale au provocat inundaţii şi alunecări de teren în Ishikawa, regiunea de coastă afectată în ianuarie de un cutremur puternic cu magnitudinea de...

Economistul Eugen Rădulescu: Deficitul bugetar crește mult în prag de alegeri

Consilierul guvernatorului BNR atrage atenţia asupra derapajelor fiscale din anii electorali Eugen Rădulescu declară că, de anul viitor, deciziile luate în an electoral trebuie decontate. „De...
Ultima oră
Pe aceeași temă