Blogurile de vineri scriu despre prinncipiile de bază ale unei strategii antreprenoriale, dar şi despre decizia guvernul de a include taxa de primă înmatriculare în prețul combustibilului.
Cristian China Birta ne spune „ce înseamnă să fii antreprenor” şi „despre provocările pe care trebuie să le depășești, despre greutățile în fața cărora trebuie să strângi din dinți și – asta este, probabil, cea mai dorită lămurire – despre cum să faci un business cu bani cât mai puțini, ca să o zic pe românește”: „Așa, pe scurt, ce le spun eu participanților la aceste evenimente: nu există business din care să scoți bani dacă nu bagi bani înainte. Este atât de simplu încât pare ridicol de cele mai multe ori să rostești astfel de clișee pe sistem de furculition. Doar că, dacă vreți, este o condiție sine qua non când vorbești despre un business. Indiferent de cât de șablonard ar suna și indiferent de cât de tocită este această expresie”.
Bloggerul crede că „așa se întâmplă uneori cu adevărurile universal valabile: lumea începe să le treacă cu vederea. Și să caute adevăruri mai blinky blinky, care să strălucească a noutate, a aspirațional și a alte chestiuni de astea mai impunătoare. Doar că, din punctul meu de vedere, a trece cu enorm de multă ușurință peste niște chestiuni de strategie de bază (iar a înțelege că trebuie să investești înainte de a obține profit este o lecție în top 3 în această strategie de bază) este o greșeală fundamentală. Pe care, din nefericire, mulți tineri antreprenori o fac cu un entuziasm demn de o cauză mai bună, parol. Bun, dar ce înseamnă ”a investi”. Multe înseamnă. Pasiune. Timp. Resurse. Nervi. Stres. Pasiune (da, știu, am mai zis-o). Și bani. Nu în ultimul rând, desigur. Doar că și banii ăștia trebuie investiți cu cap”.
Zoso titrează „Guvernul face ceva logic: include taxa de primă înmatriculare în prețul combustibilului” şi explică „prețul combustibililor urmează să crească cu 5 bani pe litru, pentru a include și taxele alea imbecile instituite de Tăriceanu și continuate de toți cei care au venit după el. Era logic. Și trebuia făcut. Pentru că taxa e stupidă, ilegală, incomodă și imbecilă și sunt prea multe mașini trecute de la unii la alții fără acte.
Așa, guvernul rezolvă două probleme dintr-un foc. Urmează ca Poliția, după ce se pune în aplicare măsura asta, să zică “gata, aveți 3 luni să vă puneți actele la punct și să nu mai circulați cu contracte de închiriere după voi sau cu mașini pe Bulgaria” și gata. Deci da. 8 ani ca să anulezi o taxă imbecilă. Atât durează”.