Pe bloguri citim, marţi, despre modul în care funcţionează scutul antirachetă, dar şi despre modalităţile în care o persoană poate călători, „oricând dorim și indiferent unde ne aflăm”.
Adelin Petrişor explică, pe blogul său, cum funcţionează scutul antirachetă.
„Scutul antirachetă este format din radare şi interceptoare. În momentul în care radarul detecează o rachetă, cel mai apropiat interceptor lansează şi racheta e distrusă”, spune Petrişor.
Pe Tedoo aflăm mai multe modalităţi prin care putem transforma experienţele de zi cu zi într-o călătorie.
„Când mergi la muncă ia-o pe alt drum decât cel cu care ești obișnuit. Dacă de obicei mergi cu taxiul, ia autobuzul. Dacă ești obișnuit cu autobuzul ia altceva. O dată pe săptămână fă schimb de locuri cu un coleg. O să vezi biroul altfel din noua perspectivă. Poate că și munca va părea altfel. Dacă ți s-a spus că nu ai ureche muzicală petrece câteva ceasuri cântând. Dacă știi că nu ai talent la desen încearcă să pictezi două ore. Nu contează ce iese, important este să explorezi o zonă interzisă. Cine are copii poate institui o zi pe săptămână în care se face schimb de roluri. Cei mari fac ce le spun cei mici. Recursul la copilărie poate șterge praful de pe mecanismele esențiale ale stării de om. Dacă nu vrei să aplici asta, treci imediat în camera ta. Intră în vorbă cu necunoscuți. Cu cât mai diferiți de tine, cu atât mai bine. Provoacă-i să povestească, să se raporteze la evenimentele curente. Ai zeci de ocazii pe zi să vezi viața prin ochii altcuiva. Un bun exemplu sunt taximetriștii cu care, de voie sau de nevoie, mulți dintre noi au ocazia să interacționeze.Învață câteva cuvinte de bază – salut, ce faci, mulțumesc – într-o limbă exotică și folosește-le timp de o zi în discuțiile cu colegii și prietenii. A doua zi schimbă idiomul sau mergi mai departe pe cel deja ales. Parcă ziua începe altfel când îți saluți vecinii de birou cu „Hujambo!”, iar ei răspund „Sijambo!” (din swahili, care se vorbește în Africa Centrală și de Est). Uite un test simpatic și greu care te poate inspiră”, scrie Tedoo.
De pe blogul Cristian China Birta citim despre cum este produsă berea, într-o fabrică.
„Ce nu știe multă lume este că nu fabricarea berii în sine este complicată (cum ziceam, este simplu, ingredientele sunt puține și simple, oricine, la o adică, ar putea face bere), cimenținerea unei calități constate în toate sticlele de bere. Am zis-o mai pe românește, nu am dat-o în de astea mai de manual. Pentru că, pe scurt, una este să faci o șarjă mică (gen în beci) de 20 de litri de bere și alta este să faci o șarjă de 1 milion de litri de bere. Provocarea cea mai mare este ca berea din sticla numărul 1 să fie aproape (de ordinul 99.899 sau ceva) identică cu berea din sticla numărul 1 milion. Iar asta, stimabililor, este o adevărată știință”, potrivit bloggerului.