Laksa este o supa cu taitei. Cea mai cunoscuta versiune este similara acestei supe aromate prin curry si cocos.
Ingrediente
1 pachet (80 g) paste Laksa sau taitei grosi
1 cutie/sticla (410 g) lapte de cocos
800 g pui sau ciorba de legume
5 g (1 lingurita) paprika
300 g creveti
Gateste rapid si cateva Frigarui de creveti
300 g midii in jumatati de cochilii
300g eglefin, taiat in bucati
100 g calamar
piper negru proaspat macinat
250 g fidea
30 g (2 lingurite) coriandru proaspat
Mod de preparare
1. Fierbeti pastele Laksa, laptele de cocos, puiul sau ciorba de legume si paprika-ul intr-o cratita. Reduceti temperatura si lasati sa fiarba pentru aproximativ 10 minute sau pana cand aromele incep sa se simta.
Incearca si Orez cu fructe de mare
2. Adaugati crevetii, midiile, eglefinul si calamarul peste amestec si puneti-l la fiert din nou timp de 10 minute sau pana in momentul in care fructele de mare s-au fiert. Asezonati cu sare si piper negru.
3. Adaugati fideaua si lasati sa fiarba pentru inca 5 minute. Adaugati coriandrul si serviti supa in boluri sau farfurii.
SFAT: folositi crema de cocos pentru o supa mai densa; ciorba de legume facuta in casa merita folosita in diferite mancaruri de cate ori este posibil.