Friptura de vită la grătar, în stil coreean, marinată în sos dulceag de soia şi usturoi, este delicioasă şi se pregăteşte uşor, potrivit allrecipes.com.
Ingrediente
- 500 g de carne de vită, tăiată în felii subţiri
- cinci linguri cu sos de soia
Citește și: Rețetă de weekend: Pui la cuptor, în sos cu miere de albine
- 2,5 linguri cu zahăr alb
- 50 g de ceapă verde, mărunţită
- două linguri cu usturoi tocat
- două linguri cu seminţe de susan
Citește și: Rețeta zilei: Burgeri vegetarieni
- două linguri cu ulei de susan
- o jumătate de linguriță cu piper negru
Mod de pregătire
Se pune carnea de vită într-un vas.
Într-un bol, se amestecă sosul de soia, zahărul, ceapa verde, usturoiul, seminţele de susan, uleiul şi piperul.
Citește și: Reţetă pentru un prânz delicios şi hrănitor la serviciu sau în călătorie: Wrap cu carne de curcan
Apoi, se toarnă peste carne. Se acoperă vasul şi se lasă la frigider pentru cel puţin o oră sau peste noapte.
Se unge grătarul cu ulei înainte de a se încinge.
Carnea se lasă pe grătar aproximativ două minute pe fiecare parte.