Puiul la cuptor cu sos din miere de albine și boia de ardei iute este delicios, dulce-picant, perfect pentru un prânz sau o cină în familie. După rețeta sugerată de allrecipes.com, puiul se pregătește ușor, cu ingrediente la îndemână.
Ingrediente
- un pui întreg, tăiat în bucăți mici (sau 500 g de copănele)
- 100 ml de unt topit
Citește și: Prânz colorat de vară: Salată picantă în stil italian
- 100 g de miere de albine
- 50 g de muștar
- o linguriță cu sare
- o linguriță cu pudră de chilli sau boia iute
Mod de pregătire
Citește și: Reţeta zilei: Risotto cu dovleac
Se preîncălzește cuptorul la 175 de grade Celsius.
Într-o tigaie, se pun bucățile de carne de pui, cu părțile cu piele în sus.
Într-un bol, se amestecă untul, mierea de albine, muștarul și pudra de chilli sau boiaua iute. Se toarnă peste bucățile de carne.
Apoi, se dă carnea la cuptor pentru 75 de minute. La fiecare 15 minute, se ia sos cu o lingură și se toarnă peste carne.