Gemul de piersici și zmeură este delicios, dulce-acrișor, perfect pentru micul dejun. După rețeta sugerată de myrecipes.com, gemul se pregătește foarte ușor.
Ingrediente
- 400 g bucăți de piersici
- 200 g zmeură
Citește și: Reţeta zilei: Gem de căpşuni dulce-picant
- 300 g zahăr
- două lămâi
- două linguri și două lingurițe cu pudră de pectină
- o linguriță cu ghimbir proaspăt ras (opțional)
Mod de pregătire
Într-o oală, se pun fructele și zahărul. Se lasă deoparte 10 minute.
Citește și: Reţetă de vară: Sirop delicios cu zarzăre şi portocale
Între timp, se stoarce o lămâie până când se umplu două lingurițe cu zeamă. De la a doua lămâie, se rade coaja, după care se taie miezul în bucăți.
Se adaugă pectina în oală și, opțional, ghimbirul ras. Se lasă compoziția la fiert pentru cinci minute, la temperatură medie, amestecând continuu. Se reduce temperatura, se adaugă zeama, bucățile și coaja rasă de lămâie. Se lasă pe aragaz timp de trei minute, amestecând din când în când. Se ia de pe aragaz și se lasă la răcit timp de zece minute.
Se toarnă gemul în două borcane de aproximativ 200 ml și se lasă să se răcească complet.
În final, se acoperă borcanele cu capace. Astfel, gemul se poate păstra în frigider timp de o lună.