Reţeta de gulii umplute este specifică din Oltenia şi este foarte simplu de pregătit.
Ingrediente:
500 de grame de carne tocată
6 gulii medii
50 de grame de orez
200 de grame de smântână
1 ceapă
ulei
sare, piper
mărar
Mod de preparare:
Vizualizaţi galeria foto de mai sus pentru a vedea etapele de pregătire ale reţetei.
Carnea tocată se amestecă cu orezul şi se adaugă sare, piper şi ceapă.
Guliile se curăţă şi se scobesc de miez cu ajutorul unei linguriţe (trebuie scobite rotund fără a fisura peretii guliei)
Apoi, guliile se umplu cu aluatul de carne cu orez şi se pun la fiert aproximativ 1 oră în apă cu ulei.
Dupa ce guliile umplute sunt fierte, se adaugă smântâna cu mărarul pe deasupra.
Citeşte şi Reţetă oltenească: Mâncarea Pandurilor
Tradiţii culinare:
Reţeta de gulii umplute a fost inclusă în proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications în parteneriat cu brandul Arpis. Proiectul îşi propune să promoveze în perioada februarie-noiembrie reţetele culinare româneşti din diferite regiuni istorice în restaurantele din Bucureşti.
Reţeta de gulii umplute a fost furnizată de Pensiunea Steaua Dunării din Comuna Eşelniţa (Oltenia) şi a fost preparată de bucătarii restaurantului Casa Oprescu (Parcul Tineretului). Aceasta poate fi degustată în cadrul restaurantului, la un preţ promoţional, în luna iunie.
Citeşte şi Reţetă tradiţională: Crap ardelenesc