15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodRăzvan Theodorescu: Năstase ar putea reveni în prim-planul politicii

Răzvan Theodorescu: Năstase ar putea reveni în prim-planul politicii

Întrebat de Sabina Fati, în emisiunea “Dezbaterile Rl”, dacă există posibilitatea ca Adrian Năstase să revină în prim-planul politicii româneşti, academicianul Răzvan Theodorescu, fost membru PSD şi fost ministru al Culturii, a răspuns: “Dacă m-aţi fi întrebat acum trei luni aş fi spus nu, dar acum nu exclud o revenire a lui Adrian Năstase. În zona de stânga eu nu văd acum un alt lider decât Adrian Năstase.”

Pe de altă parte, Cristian Pătrăşconiu, directorul adjunct al Institutului pentru Studii Populare, a spus că nu crede că Adrian Năstase “nu a renunţat la ambiţiile pe care le poate avea un politician şi anume şefia statului”, dar cu toate acestea “este greu ca, la imaginea pe care o trage după el, să iasă în faţă”, fiindcă Năstase “are nişte pietre de moară legate de picior şi care îl împiedică să iasă în faţă”, referindu-se la dosarele de corupţie în care este acuzat fostul premier social-democrat.

Cu toate acestea, Răzvan Theodorescu a pus pe tapet şi motivele pentru care Năstase ar trebui să se întoarcă. “Poporul l-a considerat vinovat pentru Tamara, termopane, etc, toate lucrurile pe care le-a acumulat, şi poate că erau şi veridice. Dar aceşti ani l-au victimizat, iar poporul ţine cu victima. El nu a vorbit suficient de mult, dar dacă va şti să prezinte cazul lui în viitor în faţa opiniie publice dacă doreşte o anumită funcţie, s-ar putea chiar ca lucrurile să se întoarcă. Este singurul care poate face ceva în această zonă, aşa cum odinioară era Traian Băsescu.”

Totuşi Cristian Pătrăşconiu a mai subliniat un dezavantaj pe care îl are fostul premier şi anume faptul că “nu are această atracţie pentru publiul larg pe care o are, pe de-o parte Traian Băsescu, pe de altă parte Ion Iliescu. Acesta este un alt handicap major pentru Adrian Năstase ca să revină într-o poziţie pe care şi-o doreşte.”

Academicianul Răzvan Theodorescu a recunoscut că “singurele animale politice care au ştiut să vorbească şi cu academicienii şi cu ţăranii au fost Ion Iliescu şi Traian Băsescu”, dar cu toate acestea, a explicat că Adrian Năstase nu ar avea priză în rândul maselor fiindcă “are toate calităţile unui lider mai puţin marea lui timiditate care se transformă în aroganţa care supără pe toată lumea. El are întodeauna nevoie de aprobarea celor din jur şi de aceea au apărut atâţia yesmani în jurul lui. Adrian Năstase este unul din oamenii care a făcut una din cele mai mari greşeli umane : s-a înconjurat de afacerişti veroşi, de yesmani aproape dezgustători.”

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă