18.9 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialRenovarea fatadei - responsabilitate si eficienta energetica

Renovarea fatadei – responsabilitate si eficienta energetica

Prima impresie in evaluarea unei case o reprezinta aspectul exterior, iar felul in care aceasta este intretinuta reflecta personalitatea si stilul de viata al proprietarului. Multe case nerenovate, cu deschidere la strazi principale, in special cele cu arhitectura veche, dau astazi impresia ca nu mai valoreaza nimic, fiind lasate la voia destinului, poate in asteptarea unor investitori care sa le readuca la viata. Indiferent daca sunteti proprietarul unei asemenea case si doriti sa o renovati sau construiti de la zero, noile masuri legislative va obliga sa respectati standardele Comunitatii Europene.

Pe langa obligativitatea certificatului energetic, reducerea consumului de energie si asigurarea importiva eventualelor dezastre naturale, reabilitarea structural-arhitecturala a constructiilor este noua obligatie a proprietarilor de case. Conform Legii 153 din 5 iulie 2011, proprietarii sunt obligati sa renoveze fatada cladirilor pe care le detin, fie din bani proprii, prin accesarea unor credite sau din bani publici, in cazul persoanelor cu venituri mici.

Inainte de a incepe orice lucrare de constructie sau renovare, ar fi de preferat o scurta documentare privind calitatea materialelor si recomandarile producatorilor. Renovarea unei cladiri cu elemente arhitecturale (care nu este de patrimoniu) este posibila astazi cu materiale si tehnologii noi, micsorand timpul pentru executarea lucrarii dar si costurile pentru materialele necesare. Termoizolarea cladirilor este alegerea ideala pentru a obtine un maxim de eficienta energetica, prin reducerea pierderilor de caldura la nivelul peretilor si pentru a schimba radical fatada, din punct de vedere estetic. Austrotherm vine in sprijinul tuturor celor implicati in lucrari de renovare sau constructie, asigurand o gama diversificata de produse, de calitate superioara, special create pentru fiecare proiect arhitectural in parte.

Cu profilele din polistiren expandat de la Austrotherm o casa capata personalitate, frumusete si stil, atragand atentia prin jocul de planuri realizat de volumetrie, prin forme, culori, texturi, prin umbrele si luminile prezentate privitorilor. Elementele arhitecturale au fost create initial din stuc sau ipsos, astazi fiind inlocuite cu profile din polistiren expandat, mult mai usoare si rezistente in timp. Profilele pentru fatada de la Austrotherm sunt ornamente compatibile cu termosistemul, perfecte pentru evitarea puntilor termice care apar intre placa de polistiren si fereastra. Gama de profile este impresionanta, de la ancadramente pentru usi si ferestre, cornise, solbancuri si socluri, chei de bolta, capiteluri si pietre de bosaj, precum si alte elemente decorative ce pot fi executate la comanda dupa schita arhitectului.

Cu ajutorul utilajelor performante de ultima generatie, specialistii Austrotherm realizeaza cu o mare precizie, profile pentru fatada care pot fi montate cu usurinta inclusiv pe suporturi denivelate sau curbate. In plus, acestea sunt rezistente in conditii dificile de temperatura si vin finisate din fabrica cu un strat de adeziv si nisip cuartos, care permite aplicarea cu succes a stratului de finisaj la exterior. Arhitecti, constructori, distribuitori de materiale de constructii si proprietarii de case beneficiaza de suport tehnic pentru calculele de fizica a constructiilor si consiliere tehnica, Austrotherm fiind un partener in executarea lucrarilor de calitate. Sa previi este mai usor decat sa tratezi, prin urmare nu lasati constructiile sa ajunga intr-o stare avansata de degradare, intrand sub incidenta legii. Investitiile inteligente asigura atat facturi mai mici pentru energia necesara climatizarii la interior, cat si costuri reduse pentru intretinerea periodica.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă