27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialRelatiile economice romano-germane

Relatiile economice romano-germane

In iulie 2001 a fost lansata initiativa realizarii unui parteneriat strategic romano-german in domeniul economic. Iar lucrarile Consiliului de Cooperare economica romano-german se desfasoara in cadrul a opt grupe de lucru: energie, cooperare industriala si investitii, comert, agricultura, turism, comunicatii si IT, finante-banci, legislatie-fiscalitate.
Export: materii textile si articole obtinute din acestea (29,3%), masini, aparate si echipamente electrice (22,9%), materiale de transport (14,7%), metale si articole din metale comune (8,2%), mobila, jucarii si produse diverse (6,4%), produse ale industriei chimice (1,0%), materiale plastice si articole din material plastic si cauciuc (4,0%), lemn, carbune din lemn si articole din lemn, hartie, carton, impletituri (2,4%), incaltaminte, palarii, umbrele (2,3%), instrumente si aparate optice, fotografice (2,0%), etc.
Import: masini, aparate, echipamente electrice (30,0%), materiale de transport (22,7%), produse ale industriei chimice si conexe (8,2%), materiale plastice, cauciuc si articole obtinute din acestea (7,8%), materii textile si articole din acestea (9,5%), metale comune si articole obtinute din metale comune (7,9%), produse din lemn, pasta de lemn, hartie, carton (2,6%), produse agroalimentare, bauturi, tutun (2,0%).
Investitii in Romania – conform datelor statistice ale ONRC, valoarea investitiilor directe de capital german in Romania, la 31 decembrie 2005, a fost de circa 1259,38 milioane de euro (locul 3, dupa Olanda si Austria), reprezentand aproximativ 9,54% din totalul investitiilor straine directe.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă