16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialRecomandări de weekend: concert Vama, teatru „Cartierul poveștilor“ şi expo „O călătorie...

Recomandări de weekend: concert Vama, teatru „Cartierul poveștilor“ şi expo „O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei“

Vineri seară, de la ora 21.00 fix, BestMusic Live Concerts  vă invită la Fabrica pe terasă, în aer liber, să trăiţi o experienţă nouă alături de trupa Vama. “Pregătiţi-vă de multe surprize şi veniţi la timp”, vă avertizează artiştii.

Un concert Vama este mereu o experienţă specială. Trupa şi-a obișnuit publicul cu spectacole în care contopirea artelor este firească. Astfel, efectul generat de muzică, poezie, dans şi actorie este dublat de jocuri de lumini şi imagini video, care transmit simultan mesajul profund al pieselor semnate Vama. Publicul, subjugat de magnetismul actorului şi muzicianului Tudor Chirilă, trăieşte, vibrează şi iubeşte.  

Expo: „O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei“

Până pe data de 24 iulie mai poate fi vizitată expoziția “O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei”, care alătură în exclusivitate în spațiul Muzeului Național de Istorie a României din București obiectele din tezaurul dacic și creațiile contemporane inspirate din acesta, într-un discurs despre continuitatea valorilor culturale de-a lungul istoriei. Proiectul reunește 45 de designeri de bijuterie contemporană într-o invitație de reinterpretare și de raportare personală la moștenirea culturală autohtonă. Prezent în legende, mituri și folclor, tezaurul devine un organism viu care este circulat, asimilat și transformat prin intermediul creației artistice contemporane. Organizat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană, cu sprijinul financiar AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, in colaborare cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a României, proiectul preia o selecție curatorială a primei ediții “O călătorie prin istoria și viitorul bijuteriei” (prezentată în cadrul Romanian Design Week și Bulgaria One Design Week 2015) și itinerează și instalația de bijuterie contemporană și proiecții multimedia Found.Lost.Found, participarea oficială a României la International Fashion Showcase – London Fashion Week 2016.  

Teatru: „Cartierul poveștilor“

Vara aceasta, Palatele Brâncovenești primesc oaspeți din povești. Spațioasa curte a Palatului de la Mogoșoaia se transformă, timp de două luni, într-o oază de teatru și voie bună pentru întreaga familie, cu ocazia stagiunii estivale „VăraTic”. Surprizele din cadrul stagiunii estivale organizate de Teatrul “Ion Creangă” şi Palatele Brâncoveneşti continuă la fiecare sfârșit VăraTic de săptămână, până pe 4 septembrie. Copiii pot păşi cu bucurie ­­într-un cartier fără blocuri, fără mașini și semne de circulație, prin care te poți plimba liniștit în orice situație și care apare fix acolo unde este nevoie de el! Toți vecinii sunt primitori și orice musafir poate arunca o privire în căsuțele lor atent decorate, păstrând poveștile primite în dar pentru totdeauna.

Sâmbătă, 23 iulie, și duminică, 24 iulie, cel mai colorat cartier din oraș,  “Cartierul poveştilor”, își deschide porțile în curtea Palatelor Brâncovenești pentru noi aventuri palpitante dedicate micuților oaspeți cu vârsta de peste 4 ani. Accesul la acest spectacol este gratuit, în limita locurilor disponibile.  

Cele mai citite

Militarii rezerviști vor să protesteze în Capitală

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate vrea să organizeze un miting de protest în Capitală, în data de 7 iunie anul curent. Vă prezentăm solicitarea transmisă de...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă