23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialRechinii se sfasie pe cadavrul celui mai mare combinat din Moldova

Rechinii se sfasie pe cadavrul celui mai mare combinat din Moldova

Chiar daca, pe hartie, Combinatul de Utilaj Greu “Fortus” SA Iasi este un colos cu picioare de lut, fiind in pragul falimentului, actionarii sai se sfasie intre ei pentru o bucata zemoasa din cadavrul lui. Paul Tudor, unul din actionarii semnificativi ai Metalexportimport Bucuresti, societate ce detine pachetul majoritar de actiuni al combinatului iesean, sustine ca a fost ales presedinte al Consiliului de Administratie al firmei din Capitala.

Aceasta miscare este contestata de o buna parte din actionarii Metalexportimport care sustin ca Paul Tudor a devenit presedinte in cadrul unei hotarari a AGA la care au participat doar o mica parte a membrilor. “Am ras jumatate de ora cand am auzit ca Tudor a venit cu inca trei actionari in fata sediului Metalexportimport si s-a autoproclamat presedinte al Consiliului de Administratie. Imi pun grave semne de intrebare asupra acestui fost coleg al meu. Cred ca Tudor are tot felul de interese, printre care incercarea de a cumpara actiuni Metalexportimport si de a vinde apoi combinatul Fortus catre o companie din Federatia Rusa”, a replicat Florian Nechita, purtator de cuvant al Fortus si actionar al Metalexportimport.
Dupa cum sustin actionarii Metalexportimport, Adunarea Generala a Actionarilor a fost facuta “pe sest”, fara a fi anuntati toti actionarii. “Nu s-a tinut nicio AGA si nu s-a luat nicio hotarare. Restul comentariilor sunt intoxicari”, a precizat George Dumitrescu, un alt actionar al concernului bucurestean.
Combinatul Fortus Iasi are datorii de 1.623 de miliarde de lei vechi la stat, adica aproape 50 de milioane de euro. In primele sase luni ale 2006, Fortus a obtinut o cifra de afaceri de 16,7 milioane RON si a inregistrat pierderi de 16,9 milioane RON.

Cele mai citite

Congres USR: Partidul își alege astăzi un nou Birou Național și candidatul la alegerile prezidențiale

USR îşi alege astăzi noua conducere a partidului, dar şi candidatul la prezidenţiale. Delegații USR se reunesc, la București, pentru Congersul partidului unde își vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă