Prăjitură cremoasă cu ciocolată şi unt de arahide se pregăteşte uşor, cu ingrediente la îndemână, în mai puţin de 20 de minute, potrivit reţetei sugerate de food.com.
Ingrediente
- 200 g de chipsuri sau bucăţi mici de ciocolată
- 500 g de tofu moale, scurs
Citește și: Reţetă simplă, gata în 10 minute: Prăjitura Reese, cu ciocolată şi unt de arahide
- 130 g de unt de arahide cremos
- 100 g de zahăr
- o jumătate de linguriţă cu esenţă de vanilie
Ingrediente pentru blatul din biscuiţi graham
- 300 g de biscuiţi graham mărunţiţi
Citește și: Desert delicios, în 5 minute: Prăjitură cu ciocolată, în cană
- şase linguri cu unt, topit
- o jumătate de linguriţă cu scorţişoară (opţional)
- 150 g de zahăr
Mod de pregătire
Se amestecă biscuiţii graham mărunţiţi cu 150 g de zahăr, unt şi scorţişoară, după care se presează într-un vas de yena şi se dă la cuptor pentru şapte minute, la 190 de grade Celsius.
Se topeşte ciocolata şi se amestecă bine.
Apoi, într-un blender, se pun tofu, untul de arahide, zahărul şi esenţa de vanilie. Se amestecă bine, după care se adaugă ciocolata topită şi se amestecă din nou.
Apoi, se varsă compoziţia peste crusta din biscuiţi graham.
În final, se acoperă prăjitura cu folie de plastic şi se dă la frigider pentru câteva ore, până când se întăreşte.
Se poate decora cu alune, ciocolată topită sau frişcă tare.